Ev alırken nelere dikkat edilmeli?
Birbiri ardına yükselen konut projelerinden ev alırken dikkat edilmesi gerekenler;

TAPUDA İMZALAYIN!
Satış sözleşmesini tapuda ya da noterde yapmalısınız. Bunun dışında herhangi bir yerde sözleşme imzalamak risklidir. O yüzden ev ödemelerini banka havalesi yoluyla yapın ve sözleşmeyi tapu ya da noterde imzalayın.

KAT MÜLKİYETİNİ SEÇİN
Kat irtifaklı değil de, kat mülkiyet tapulu evleri almanızı öneririz. Çünkü kat irtifakı, iskan belgesinin alınmadığını gösterir. Kat irtifakına sahip bir ev aldığınızda elektrik, su gibi abonelikleri gerçekleştiremeyeceğiniz gibi konut kredisi de kullanamazsınız.

YÖNETİM PLANINA DİKKAT
Yeni projeden ev alacaklar yapının yönetim planını mutlaka okusun. Sözleşme yaparken yönetim planını incelemeden imza atarsanız, ileride sorunlarla karşılaştığınızda itiraz etme şansınız azalır. Bu sorunlar nelerdir derseniz, örnek verelim. Yüksek aidat, ortak alanların kullanımı, hizmetlerden yararlanma noktasında hoşunuza gitmeyecek uygulamalarla karşüaşmamak için tüm bunların yazılı olduğu yönetim planını okumanızda fayda var.

DENETLEME ÖNEMLİ
Denetlemek derken kastettiğimiz şu; inşaat projesinin mimari projeye uygunluğunun denetlenmesi önem arz eder. Çoğunlukla bu konularda vatandaşların bilgisi yeterli değildir. O yüzden bir uzmandan yardım alarak, vaziyet planı, mimari proje gibi belgeleri inceletin deriz.

HANGİ ŞİRKET YAPIYOR?
Projeyi yapan inşaat şirketi, tüm bu maddelerin en önemlisi. Neden mi? Daha önceki projelerinde müşterilerini mağdur etmeyen şirket, muhtemelen diğer projelerinde de etmez. Siz siz olun, şirketin geçmiş projelerini gidip yerinde inceleyin ve kararınızı öyle verin. 

Posta Gazetesi/Şebnem BER 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181