Ev hangi cepheye bakmalı?
İlk kez ev alacaklar ya da yeni bir ev arayışında olanların ilk aklına gelen sorulardan birisi de ev hangi cepheye bakmalı oluyor. Yeni bir konut alırken ya da kiralarken evin büyüklüğü, oda sayısı, şehir merkezine yakınlığı, güvenliği gibi konuların yanı sıra evin hangi cepheye baktığı da merak ediliyor. Cephe tercihleri evin bulunduğu şehre ve semte göre değişiklik gösterse de konut alıcıların ilk tercihleri ortak noktada buluşuyor. Peki ev hangi cepheye bakmalı? İşte ev hangi cepheye bakmalı sorusunun detaylı cevabı...

Ev hangi cepheye bakmalı?
Ev hangi cepheye bakmalı sorusuna kısaca yanıt verecek olursak; ev güney cephesine bakmalı diyebiliriz. Evin bulunduğu şehrin iklim özelliklerine göre değişiklik gösteren cephe seçiminde konut alıcıları ya da kiracıları öncelikli olarak güney cephesini tercih ediyor. Peki konut alıcıları neden güney cepheli evi tercih ediyor? İşte güney cepheli evin avantajları...

Güney cepheli evin avantajları
Konut seçiminde ilk tercih olan güney cepheli evler vatandaştan çok rağbet görüyor. Güney cepheli evlerin tercih edilmesindeki ilk sebep evin tam gün güneş almasıdır. Tam gün güneş alan evin ısınması da aydınlatılması da daha kolay olur. Güney cepheli evler kış aylarında kuzey cepheli evlere göre daha sıcak kalır. Güney cepheli evlerin diğer cepheli evlere göre fiyatları bir miktar daha fazla olmakla birlikte kuzey ve diğer cepheli evlere göre her zaman daha aydınlıktır. Gelin şimdi de kuzey cepheli evleri inceleyelim.

Kuzey cepheli evin avantajları
Kuzey cepheli evlerin en önemli avantajı güney cephesine göre daha uygun fiyatlı olmasıdır. Kuzey cephesine bakan evler yaz aylarında güney cephesine göre daha serin olur. Fakat kuzey cepheli bir ev alındığında bazı masraflar yapabileceğinizi de unutmamanız gerekir. Kışın güneş ışığını çok az ya da hiç almayan kuzey cepheli evlerin ısınma giderleri daha fazladır. Bu sebepten dolayı evi daha sıcak tutmak için bazı masraflar yapılmalıdır. Örneğin kuzey cepheli evi daha sıcak tutmak için çift cam taktırılmalı ve yalıtım yaptırılmalıdır. Eğer kuzey cepheli evde yalıtım yoksa evin nem ve küf olabileceği de unutmamalıdır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181