Ev sahibi olmanın 5 püf noktası!
Ev sahibi olmak ya da konut yatırımı yapmak, yüklü miktarda borca girileceği için zaman isteyen, belli bir plan dahilinde hareket edilmesi gereken bir eylem. Ev sahibi olmayı tabi ki önce istemek gerekiyor ancak konut peşinatı bulmak, kredi kullanmak, nereden ve nasıl ev alacağına karar vermek gibi yapmanız gereken önemli kriterler var. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin yapması gerekenler...

1- BİRİKİM YAPARAK BAŞLAYIN

Ev satın almak isteyenler için altın kural birikim yapmak. Çünkü mutlaka peşinatınızın olması gerekiyor. Ayrıca birikim yapabiliyor olmak, sizin kredi çekme hızınızı da artıracaktır. Örneğin karı koca ayda biner liralık bir birikim hesabı açın. İki kişinin bir yılda toplayacağı 25 bin TL'lik peşinat, 100 bin TL kredi çekmesini sağlayabilir. Ayrıca bu birikim sayesinde 'Nasılsa ben ayda 2 bin TL birikim yapabiliyorum' duygusuyla kendinize güveniniz artar hem de bankanıza aylık 2 bin TL kredi ödeyebiliyor imajı verirsiniz. 

2- FAİZ ORANLARINI TAKİP EDİN
Faiz oranlarını hem konut kredisi hem de birikim hesabınızı yatıracağınız mevduat hesabı için takip etmenizde fayda var. Mevduat hesabında daha yüksek faizi veren bankaya seçmek konut kredisinde de daha düşük faiz oranlı krediyi seçmek size ciddi bir kazanç sağlayacaktır. Faiz oranlarının düştüğü dönemleri kaçırmayın. Ya da kredi çekseniz bile faiz oranlarını takibe devam. Çünkü faiz oranları düştüğünde kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz.

3- EV ARAŞTIRMAYA BAŞLAYIN
 Nasılsa daha birikim yapacağım, bir- iki sene ev almayı düşünmüyorum diyebilirsiniz. Ancak karşınıza piyasanın çok altında satılan bir ev çıkabilir. Ev alma fikriniz oluştuğu andan itibaren araştırmaya başlamalısınız. Böylelikle ev aradığınız bölgeye daha çok hakim olursunuz. Ev ararken, kullanışlı olup olmadığı, ulaşıma yakınlığı, güvenli bir yerde oluşu, trafiğin ana yollara kolay bağlanması ya da gelişecek bir yerde olması gibi kriterlere dikkat edin.

4- KREDİ NOTUNUZU YÜKSELTİN
Nasılsa şimdi kredi kullanmayacağım diyerek kredi notunuzu önemsiz hale getirmeyin. Hiç düşünmediğiniz bir anda kredi çekmeniz gerekebilir. Bu yüzden kredi notu önemli. Kara listeye girenler yaklaşık 5 yıl kredi kullanamıyor. Yasal takibe girmemeye çok dikkat edin. Mevcut kredi ve kredi kartlarınıza düzenli ödeme yapmak notunuzu yükseltir.

5- İŞ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ
Bankalar konut kredisi kullandırırken o kişinin aynı iş yerinde genelde en az 6 ay çalışmasını isterler. Bu yüzden eğer bir yıl sonra kredi kullanmayı düşünüyorsanız iş değişikliğinizi ya şimdi ya da kredi kullandıktan sonra yapın.

Posta Ankara Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Jamie 6 yıl önce

İşletmeniz veya özel kullanımınız için güvenilir bir finansman mı arıyorsunuz? [email protected] adresinden iletişime geçin ve% 2'de onay alın.

banner182

banner181