Gayrimenkul sertifikası satılır mı?
Son zamanlarda gündemde olan ve sıkça duyduğumuz gayrimenkul sertifikası satılır mı sorusunu sizler için araştırdık. Dilerseniz öncelikle gayrimenkul sertifikası nedir sorusunu yanıtlayalım. Gayrimenkul sertifikası dar ya da orta gelirli vatandaşların konut projelerinden ev alacak kadar birikime sahip olmadığı durumlarda devreye giriyor. Gayrimenkul sertifikaları ile yatırım yapmak isteyen kişiler konut projelerinden metrekare bazında konut alımı yapılabiliyor. Gayrimenkul sertifikası satılır mı sorusunun detaylı cevabı şu şekilde...

Gayrimenkul sertifikası satılır mı?
Herkesin ortak alabileceği küçük paylara bölünerek oluşturulan bir yatırım aracı olan gayrimenkul sertifikaları satılabiliyor. Borsada işlem görecek konut projelerinden devlet güvencesinde metrekare bazında hisse satın alma imkanı sunan gayrimenkul sertifikasının vadesi dolduktan sonra konut yerini sertifikasını paraya dönüştürmek isteyenler için ihraççı tarafından vade tarihinden önceki 3 aylık borsa fiyatlarının ortalaması üzerinden geri alma sistemi uygulanıyor. Borsa fiyatının bulunmaması ya da fiyatın doğru yönünde SPK veya Borsa bir tespitte bulunursa geri ödeme fiyatı evin piyasa fiyatından gerçekleştiriliyor.

Gayrimenkul sertifikasını satmak için projenin bitmesi mi gerekiyor?
Gayrimenkul sertifikanızı satmak için projenin bitmesini beklemeniz gerekmiyor. İsterseniz gayrimenkul sertifikanızı aldıktan hemen sonra bile Borsa İstanbul'a satabilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181