Gelirime göre ne kadar konut kredisi alabilirim?
Günümüzde gerek yeni evlenecekler gerek bebek bekleyenler olsun herkes konut sahibi olmak istiyor. Öncelikli olarak ev sahibi olmak isteyenlerin ilk yaptıkları şey bütçelerine uygun bir ev bulmak oluyor. Bütçeye uygun bir ev bulunduğu taktirde son olarak da iş konut kredisi çekmeye kalıyor. Bu aşamaya gelindiği zaman akla ilk gelen şey gelirime göre ne kadar konut kredisi alabilirim oluyor. İşte gelirime göre ne kadar konut kredisi alabilirim sorusunun cevabı...

Konut kredisi için başvuru yapılırken öncelikli olarak gelirinizi belgelemeniz gerekiyor. Eğer gelirinizi belgeleyemiyorsanız, banka kredi başvurunuzu değerlendirmeye almaz.

Gelirinizi belgelediğiniz taktirde ilk aşama ve en önemli kısım tamamlanmış oluyor. Gelirinizi belgelerken dilerseniz sadece siz değil sizinle birlikte evinizde kalan kişilerin de (eş, anne, baba v.b) gelirlerini aile bütçesi olarak sunabilirsiniz.

Gelirime göre ne kadar konut kredisi alabilirim?
Konut kredisi talebiniz, aylık taksitleriniz net gelirinizin yüzde 60'ı geçmeyecek şekilde olmalıdır. Yani bu da demek oluyor ki; geliriniz 5 bin TL ise, 5 bin TL'nin yüzde 60'ına denk gelen 3 bin TL'lik aylık taksitlerle sınırlı olabilecek miktarda kredi çekebilirsiniz. 

Örneğin; yüzde 1,17 faiz oranı ile 150 bin TL konut kredisi çekmek istediğinizde 120 ay vade ile taksit tutarınız 2,332 TL oluyor. Buda aylık gelirinizin yüzde 60 sınırı olan 3 bin TL'nin altında bir rakam olduğu için 150 bin TL'lik konut kredisini alabileceğiniz anlamına geliyor.

Kredi çekmek için diğer önemli kriter, kredi notunuz!
Kredi çekmek isteyenler için bir diğer önemli kriter ise kredi notu oluyor. Bu aşamada banka ödemelerinizi ne kadar düzenli ödediğiniz, kredi kartı borçlarınız gibi bir çok detay önem arz ediyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181