Haziran ayı kira artış şampiyonu Bursa oldu!
Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Haziran ayında bir önceki aya göre %0.89 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise %3.95 oranında artış gerçekleşti.



KİRALIK DEĞERLER (TL/M2)


Haziran ayında kira artışı en çok Bursa'da oldu!
Haziran ayında Bursa’da metrekare başına konut kira değerleri %2.42 oranında artmış ve böylece Bursa kiraların en çok yükseldiği şehir olurken, Haziran ayı içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir %1.17 oranı ile Erzincan oldu.

KİRALIK DEĞERLER AYLIK % DEĞİŞİMLER


Haziran ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik!
REIDIN Amortisman Süresi (Yatırım Geri Dönüş Süresi), ilgili bölgede satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini gösteriyor. Haziran ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

AMORTİSMAN SÜRELERİ (YIL)


En yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik'te ölçüldü!
REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları yıllık konut Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanıyor. Haziran ayı itibariyle en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

YILLIK BRÜT KİRA GETİRİ ORANLARI 


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma 7 yıl önce

Bu kira yükselişlerine bi dur densin. Artık geçinmek zor. Asgari ücret yemek fatura eğitime mi yoksa barınmaya mı yetecek. Biraz bizi düşünerek yetkililerin bu yüksek kira gidişatına bi çare bulmalarını istiyoruz. Tok açın halinden anlamaz deyimi gerçekleşmesin. Rutubet kokan bu evde çocuklarımı düşünerek geceleri uyuyamıyorum. Elimizden de bisey gelmiyo. Lütfen bu konuda yardm. Özellikle bilecik şehrine

banner182

banner181