Hisseli tapu satışı nasıl olur?
Hisseli tapu adından da anlaşılacağı gibi bir mülkün hisseli olmasıdır. Yani taşınmazın 2 veya daha fazla sahibi olması durumunda mülk hisseli olur. Bu durumun açık bir şekilde belli edildiği belgeye de hisseli tapu denir. 

Yatırım veya kullanım amaçlı alınan taşınmazların tapusunun hisseli olup olmadığına bakmak gerekir. Eğer tapunuz hisseli ise diğer mülk sahipleri şufa haklarını kullanabilirler. Şufa hakkı diğer hissedarların sizin hissenizi tapuda gösterilen satış bedelini vererek almasıdır. Yani hisseli bir mülk aldıysanız mülkün diğer sahipleri şufa haklarını kullanarak tapuda gösterilen satış bedelini size ödeyerek aldığınız hisseyi sizden alma hakkına sahiptir. Hisseli tapuyu almadan önce diğer hisse sahipleriyle görüşüp şufa haklarını kullanmayacaklarına dair taahhütlerinin alınması sizin için iyi olacaktır. Aynı zamanda hisseli tapu alırken dikkat edilmesi gereken ön önemli konulardan biri taşınmazın üzerinde haciz veya ipoteğin bulunup bulunmadığına bakılmasıdır.

Hisseli tapuda satış nasıl yapılır?
Hisseli tapunuzu aldınız fakat herhangi bir sebepten dolayı tapunuzu satmak istiyorsunuz o zaman ortaklığın giderilmesi davasını açmanız gerekir. Ortaklığın giderilmesi davasını açtığınız taktirde mahkeme hissenizin bulunduğu taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkarır ve en yüksek teklifi kim verirse taşınmaz onun olur. Mahkeme tarafından gerçekleştirilen bu ihaleye hissedarlar da dahil katılmak isteyen herkes katılabilir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181