Hüseyin Sözlü kimdir?
2 Mayıs 1965, Ceyhan’ın Çokçapınar köyünde doğan Hüseyin Sözlü; ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Hüseyin Sözlü daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında ‘Ziraat Mühendisi ‘ olarak mezun oldu.1990 yılında  DSİ’de İşletme Mühendisi olarak göreve başladı,1997 yılında DSİ Kösreli İşletme Ve Bakım Başmühendisliği’ ne atandı.

SİYASİ HAYATI
Hüseyin Sözlü 1999’dan bu yana üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçildi.29 Eylül 2013 tarihinde, MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli tarafından, ‘MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’ olarak ilan edildi. Hüseyin Sözlü 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, %34’lük oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Halen Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Çukurova Belediyeler Birliği Başkanlığı, Türkiye İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği Ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Hüseyin Sözlü, evli ve üç çocuk babasıdır.

Merve Bayar / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181