Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?
Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?


Henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kat irtifakının kurulması ve tapu siciline tescil edilmesi için o arsanın malikinin veya bütün paydaşlarının buna ait istem ile birlikte 12 nci maddenin (a) bendine uygun olarak düzenlenen proje ile (b) bendindeki yönetim plânını tapu idaresine vermeleri lazımdır. Kat mülkiyetine geçişte ayrıca yönetim plânı istenmez. 


Peki, kat mülkiyetine geçmeyen yalnız kat irtifakı tapusu olan ev satın alınır mı? Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?


Kat irtifaklı ev, resmi olarak inşaat halinde gözüken ve iskan belgesi olmayan ev oluyor. Bu nedenle bu yapılarda yapılan satışlarda dairenin değil arsa hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. 


Bir diğer ifade ile iskanı olmayan ev satışında alıcıya verilen tapu, kat irtifaklı tapu (arsa tapusu) oluyor. 


Kat irtifaklı yapıların satışlarında konut kredisi kullandırmayan bankalar mevcut. Ayrıca, elektrik ve su gibi abonelikler şantiye aboneliğinden veriliyor. 


Gökçe ÜLKER/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181