Kira gelirleri için istisna tutarı belirlendi!
Gelecek yıl için yüzde 5,58 olarak uygulanacak yeniden değerleme oranı kapsamında, maktu had ve tutarlar ile bir kısım menkul kıymetlerden elde edilen menkul sermaye iradının beyanında dikkate alınacak indirim oranları belirlendi.

3 BİN 800 LİRA OLARAK BELİRLENDİ
Maliye Bakanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2016 takvim yılında elde edilen gelirler için 3 bin 800 lira oldu. Engellilik indirimi tutarları, 2016'da uygulanmak üzere birinci derece engelliler için 900 lira, ikinci derece engelliler için 460 lira, üçüncü derece engelliler için 210 lira olarak tespit edildi. Basit usule tabi olmanın genel şartlarından olan iş yeri kira bedeline ilişkin tutar, büyükşehir belediye sınırları içinde 6 bin 300 lira, diğer yerlerde 4 bin 200 lira olarak belirlendi. 

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181