Konut alırken tamamını kredi ile almak mümkün mü?
Konutun tamamını bankadan finanse edebilmenin birkaç yolu vardır. Elbette ki bu konudaki en büyük kiriter aylık kredi taksidinizin aylık gelirinizin yarısını geçmemesi gerekiyor.

1. İHTİYAÇ KREDİSİ


Konut kredisini kullanacağınız banka size aynı zamanda bir ihtiyaç kredisi kullandırmak istemeyebilir. Ancak siz başka birinin adına ya da başka bir bankadan çekeceğiniz ihtiyaç kredisi ile %25’lik kısmı ödeyebilirsiniz. Bunun için kullanacağınız kredilerin aylık taksit ödemeleri, kayıtlı gelirinizin yarısını geçmemelidir.  Çünkü bu durumda banka size ihtiyaç kredisini kullandırmada riskli görebilir.

Konut kredisi ve ihtiyaç kredisi aynı anda çekilir mi? Bunun için kayıtlı aylık gelirinizin yüksek olması gerekiyor. Eğer krediyi ödeyecek birden fazla kişi varsa birinin adına ihtiyaç, diğerinin adına konut kredisi çekilmesi bankanın kredinizi onaylamanızı kolaylaştırıyor.

Konutun peşinat kısmı için kredi çekmenizin bir dezavantajı ihtiyaç kredileri için en fazla 36 ay vade ile kredi çekilebiliyor. Vadenin kısa olmasından dolayı toplam kredi ödemelerinizde özellikle ilk yıllarda zorlanabilirsiniz. Bu durumda izlenecek en doğru yol, esnek ödeme yaparak ilk 36 ay konut kredisi ödemelerinizi düşürüp, aylık toplam kredi ödemelerinizi dengelemenizdir.  

2-İKİNCİ BİR EVİ İPOTEK GÖSTERMEK

İkinci bir eviniz varsa krediye uygun olması durumunda ipotek gösterebilmeniz mümkün oluyor. Bu konuda ipotek koydurarak yeni satın alacağınız konutun tamamını finanse edebilirsiniz.Ancak bu uygulamayı her banka kabul etmiyor.

Ancak ikinci bir evinizi ipotek gösterdiğinizde alacağınız evin tamamı için kredi çekebildiğiniz gibi yapılan yeni düzenlemeler ile sadece 36 ay vadeli olarak geri ödemeleri yapabiliyorsunuz. Bu durum da taksitlerinde ilk aylarda yüklü ödeme taksitleri ile yukarıda söylediğimiz konuda zorlukları doğurabiliyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi evin tamamını kredi almak mümkün. Peki, 
Evin tamamını kredi ile almanın avantajları neler?

Serbest meslek ile uğraşıyorsanız daha yüksek bır miktar vergi avantajı sağlarsınız

Konut kredısı ıçın gereken peşınatıbiriktirene kadar mevcut kiranızı ödemenize gerek kalmaz.

Daha kısa sürede taşınmazlarınızı yatırıma dönüştürebilirsiniz.

Yazlık veya arazı gibi taşınmazlarınızı ipotek göstererek, yaşadığınız şehirde konut sahibi olmanız mümkün.

Konut kredisi dosya masrafı nasıl alınır?



Gökçe ÜLKER/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181