Konut satış fiyatı nasıl belirlenir?
Evini satmak isteyenlerin merak ettiği konut satış fiyatı nasıl belirlenir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Bir ev satışı yapılırken konut satış fiyatı hesaplamasına dikkat etmek gerekir. Konut satış fiyatı belirlenirken bazı yöntemler kullanılır. Bu yöntemler kira bedeli hesaplama, bölge bazında kıyaslama yapma ve eksper yardımı almadır. Peki konut satış fiyatı nasıl belirlenir? İşte konut satış fiyatı nasıl belirlenir sorusunun detaylı cevabı...

Konut satış fiyatı nasıl belirlenir?
Konut satış fiyatı belirleme
de 3 yöntem kullanılmaktadır. Fakat konut satış fiyatı belirleme sırasında en kolay ve sağlıklı sonuç verecek yöntem kira bedeli üzerinden yapılacak olan hesaplama olur. Bu yöntem haricinde aynı bölgedeki diğer konutlar ile karşılaştırma yapılarak da konut satış fiyatı hesaplanabilir. 

Kira bedeli hesaplama yöntemi
Konut satış fiyatı
belirlemede doğru ve etkili bir sonuç veren kira bedeli hesaplama yöntemi sıklıkla kullanılıyor. Kira hesaplama yöntemi satılacak evin kira bedeli ile amortisman süresinin çarpılmasıyla bulunur. Türkiye de ortalama amortisman süresinin 200 ila 220 yıl olduğunu varsayarsak kira bedeli 700 TL olan bir ev 150 bin TL civarında konut satış fiyatına sahip olur.

Bölgesel kıyaslama yapma yöntemi
Bir diğer sık kullanılan bölge bazında kıyaslama yapma yöntemi satılacak evle aynı il, ilçe ve özellikteki diğer konutlarla karşılaştırılarak ortaya çıkar. Konut satış fiyatı belirlenirken satılacak evin manzarası, cephesi, güneş ışığını ne kadar aldığı gibi özellikler fiyatında değişikliklere neden olur. Evinize yaptığınız masraf arttıkça satış fiyatı da artacağı için kıyaslana yaptığınızda çıkan sonuca ekstraları da katmanız gerekmektedir.

Eksper yardımı yöntemi
Kredi ile satın alınacak evler için bankanın gönderdiği eksper size konutun satış fiyatını belirlemede yardımcı olacaktır. Eğer konut kredi ile satın alınmayacaksa bağımsız hizmet veren eksperlere başvurarak konut satış fiyatı belirlemesini yapmasını isteyebilirsiniz.

Konut satış fiyatı nasıl belirlenir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181