Konut satış sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla "Bireysel Bankacılık Hizmetlerinde Tüketicilere Genel Bilgiler: Merak Edilenler ve Yanıtlar" başlıklı bir metin yayımladı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, kamuoyunu bilgilendirme amacı doğrultusunda hazırlanan 17 sayfalık metin, birliğin resmi sitesinden yayımlandı.
Metinde konut satış sözleşmeleri hakkında dikkat edilmesi gereken hususlara değiniliyor.

- Konut satış sözleşmesinin imzalanmasından en az 1 gün önce, konut satıcısı size ön bilgilendirme formunu verir.

- Yapı ruhsatı olmadan, ön ödemeli konut satış sözleşmesi hazırlanamaz. Eğer satış, tapu siciline tescil edilmemiş ve kat irtifakı devri yapılmamışsa, satış vaadi sözleşmesinin noter aracılığıyla düzenlenmesi gerekir.

- Gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkına sahipsiniz. Cayma bildiriminiz satıcıya noter aracılığıyla yöneltilmelidir. Konut satıcısı, bankaya cayma bildiriminizi iletir. Banka, cayma hakkı süresi içinde sizden faiz, komisyon, yasal
yükümlülük ve benzeri isimler altında masraf talep etmez.

- Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar (36 ay) herhangi bir gerekçe göstermeden konut satış sözleşmesinden dönme hakkınız saklıdır. Ancak, bu durumda banka, kredi kapatılırken erken ödeme tazminatı talep edebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181