Konut sigortası nedir?
Konut sahibi olan herkesin merak ettiği ve bilmesi gereken konut sigortası nedir sorusunu sizler için derledik. Sigorta şirketlerin poliçelerine göre farklılık gösteren konut sigortası yaptırdığınız takirde evinizi güvence altına almış olursunuz. İşte konut sigortası nedir sorusunun detaylı cevabı...

Konut sigortası nedir?
Sahibi olduğunuz evi doğal afet, hırsızlık gibi herhangi bir durumdan korumak için yapılan sigorta türüne konut sigortası denir. Evinize gelebilecek herhangi bir durumdan sonra mağduriyet yaşanmaması için konut sigortası yaptırmak çok önemlidir.

Konut sigortası neyi kapsar?
Kişiye özel olarak da hazırlanabilen konut sigortasının kapsadığı durumlar sigorta şirketlerinde farklılık gösterebilir. Konut sigortası ile deprem, yangın, hırsızlık, su baskını gibi durumlara karşı evinizi koruma altına alırken dilerseniz evinizde bulunan eşyaları da sigorta kapsamına alabilirsiniz. Konut sigortası kaza, su baskını, deprem, yangın, hırsızlık, terör, elektrik hasarı, patlama gibi aklınıza bile gelmeyen bir çok durumu kapsar. Bazı sigorta şirketlerinin ücretsiz çilingir ve camcı hizmetlerinin bulunduğu konut sigortasını mülk sahibi ya da kiracı yaptırabilir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181