Konuta Aile Şerhi nedir, başvurusu nasıl yapılır?
Birçok evli çiftin aklına takılan sorulardan biri olan 'Ev eşten habersiz satılabilir mi?' sorusunu geçen yazımızda sizler için derlemiştik. Bu yazımızda ise 'Konuta Aile Şerhi nedir, başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu sizler için araştırdık.

Evli çiftin birlikte yaşadıkları konuta aile konutu denir. Bu aile konutunun eşlerden herhangi birinin rızası olmadan ve habersiz bir şekilde satılmaması için taraflardan birinin konuta şerh koydurması yeterli olur. Konuta konulan aile şerhi yasalar ile aile konutunun korunması için düzenlenmiştir. Aile şerhi ile birlikte konut eşlerden birinin haberi olmadan satılamaz ve ipotek gösterilemez. Peki konuta aile şerhi başvurusu nasıl yapılır gelin birlikte inceleyelim.

Konuta aile şerhi başvurusu nasıl yapılır?
Konuta aile şerhi koydurmak isteyen eşin Tapu Kadastro Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekecek. Aile şerhi koydurmak için hiçbir ücret talep edilmez. Başvuruda bulunmak için sadece aile konutunun ikametgahı, evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı yanınızda bulundurmanız yeterli olacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181