Konutta amortisman süresi nasıl hesaplanır?
Yatırım ya da oturma amaçlı alınan konutun amortisman süresi birçok insan tarafından merak ediliyor. Hatta amortisman süresi uzun olan konutlara yatırım yapmak istenilmiyor. Peki ya amortisman süresi nedir? Amortisman süresi bir taşınmazın belli bir süre sonra kendi fiyatını tamamlamasıdır. Yani bir anlamda yapılan yatırım kaç yıl sonra kendi fiyatını çıkarıyorsa, kendi kendini kaç yılda ödüyorsa buna amortisman süresi deniyor.

Peki yatırımın geri dönüş süresini belirleyen amortisman süresi konutta nasıl hesaplanıyor? Amortisman süresininin nasıl hesaplandığını ve konunun detaylarını sizin için araştırdık...

Konut alırken ilk dikkat edilmesi gereken konutlardan birisi olan amortisman süresi aslında çok basit bir şekilde hesaplanabiliyor. Konutta amortisman süresini hesaplarken konutun bugün ki değerini aylık kira bedeline bölüyoruz. Bu şekilde böldüğümüzde çıkan sonuç bizim amortisman süremiz oluyor. Sizin için basit bir örnekle amortisman süresinin nasıl hesapladığını göstereyim. Şu an almak istediğiniz konutun değeri 480 bin TL olsun aylık kira getirisini de 2 bin TL kabul edelim. 480 bini 2 bine bölersek sonuç 240 oluyor. Çıkan sonuç olan 240 ay demektir bunu da 12 böldüğümüzde ise 20 yıl olur. Çıkan sonuç olan 20 yıl 480 bin TL'lik bir konutun yıl bazında amortisman süresidir. Ay bazında ise aynı konutun amortisman süresi 240 ay olarak belirlenmiş olur.

İşte Mayıs 2017'de Türkiye'de amortisman süreleri... tıklayınız

İstanbul'un en kısa amortisman süresine sahip ilçeleri için tıklayınız

​Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181