Kredili evin satışı!
Kredili evin satışı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Gerek yatırım amaçlı gerek oturma amaçlı alınacak olan ev için sıklıkla kullanılan konut kredisi birçok insanın hayalinde olan eve kavuşmasını sağlıyor. Bu noktada akıllara kredili evin satışı yapılır mı gibi sorular takılıyor. İşte kredili evin satışı hakkında merak edilenler...

Kredili evin satışı yapılır mı?
Konut alıcılarının çoğunlukla tercih ettiği konut kredisi bir çok ailenin ev sahibi olmasında fayda sağlıyor. Kredi kullanarak konut alan kişiler ise bazı durumlardan dolayı kredileri bitmeden evini satmayı düşünüyor. Bu noktada evini satacak kişilerin aklına kredili evin satışı yapılır mı sorusu geliyor. Sorunun cevabını sizler için araştırdık ve kredili evin satışının yapılabildiğini öğrendik. Fakat kredili evin satışı yapılırken alacak kişinin nakit mi yoksa kredi kullanarak mı alacağı çok önemli oluyor. İki durumda da ev satılmadan önce üzerindeki ipoteği kaldırarak kaldırma yazısını konutu alacak kişiye vermek gerekiyor.

Kredisi devam eden evi nakit olarak satın almak
Kredisi devam eden evi nakit olarak satın alma
işlemi sırasında bazı yollar izleniyor. İlk olarak evin kredisinin çekildiği bankadan evin güncel kredi borcu ve erken ödeme cezasının toplamının öğrenilmesi gerekiyor. Öğrenilen bu toplam borç evin fiyatından düşülerek kalan tutar alıcı tarafından bankaya yatırılıyor ve bu işlem sırasında bankadan blokeli çek alınıyor. Tapuda gerçekleştirilen ipotekli ev satışı sırasında alıcı blokeli çeki satıcıya veriyor. Daha sonra evin üzerinde bulunan toplam kredi borcu bankaya yatırılarak borç kapatılabiliyor ve ipoteği kaldırma yazısı alınıyor. Son olarak da alınan ipoteği kaldırma yazısı ile tapu üzerindeki ipotek kaldırılmış oluyor.

Kredisi devam eden evi kredi kullanarak satın almak mümkün mü?
Kredisi devam eden evi kredi kullanarak satın almak mümkün mü
sorusuna kısaca cevap verecek olursak; bazı yollar izlenerek kredisi devam eden evi kredi kullanarak satın almanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Kredisi devam eden evi kredi kullanarak satın alırken öncelikli olarak kredi başvurusunda bulunulması gerekiyor. Banka tarafından onaylanan kredi başvurusu sonrasında gönderilen eksper evin daha önce çekilmiş kredisinin hangi bankada olduğunu öğreniyor. Daha sonra kredinin alınacağı banka satıcıdan  borcun kapatılmasından sonra ipoteğin kaldırılması için resmi yazı istiyor. Bu yazı alındıktan sonra tapuda satış işlemi yapılıyor ve eve ikinci dereceden ipotek konuluyor. Satış işlemi tamamlandıktan sonra tapu ile birlikte kredi alınacak bankaya gidiliyor ve kredi tutarı, kredi borcu bulunan bankaya ödeniyor. Kalan tutar ise satıcıya temin ediliyor. Bu işlemlerin tümü gerçekleştirildikten sonra ipoteği kaldırma yazısı alınarak tapuya gidiliyor ve evin üzerinde bulunan ikinci dereceden ipotek, birinci dereceye dönüştürülüyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181