Kredisi devam eden ev satılabilir mi?
Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin merak ettiği kredisi devam eden ev satılabilir mi sorusunu sizler için derledik. Konut kredisi elinde toplu parası olmayan ve aylık belirli taksitlerle borcunu kapatmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Fakat konut kredisi ile ev alan kişiler çeşitli sebeplerden dolayı kredileri bitmeden evlerini satmak istiyor. İşte kredisi devam eden ev satılabilir mi sorusunun detaylı cevabı...

Kredisi devam eden ev satılabilir mi?
Konut alıcılarının çoğunlukla tercih ettiği konut kredisi bir çok ailenin ev sahibi olmasında fayda sağlıyor. Kredi kullanarak konut alan kişiler ise bazı durumlardan dolayı kredileri bitmeden evini satmayı düşünüyor. Bu noktada evini satacak kişilerin aklına kredim devam ederken evimi satabilir miyim geliyor. Sorunun cevabını sizler için araştırdık ve kredisi devam eden evin satışının yapılabildiğini öğrendik. Fakat kredisi devam eden evin satışı yapılırken alacak kişinin nakit mi yoksa kredi kullanarak mı alacağı çok önemli oluyor. İki durumda da ev satılmadan önce üzerindeki ipoteği kaldırarak kaldırma yazısını konutu alacak kişiye vermek gerekiyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181