Levent Piriştina kimdir?
Levent Piriştina20 Haziran 1978’de İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir Çakabey Koleji’nde tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.
 
Vatani görevi sonrasında gıda sektöründe depolama, ihracat ve ithalat alanında çalışan Levent Piriştina, organizasyon ve hizmet sektörüyle İzmir'deki ticari faaliyetlerini sürdürdü.

SİYASİ HAYATI
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) yönetimlerinde görev alan Levent Piriştina, 2014 yılından bu yana Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) Yönetim Kurulu’nda bulunmaktadır.

Levent Piriştina’nın siyasetle ilk sıcak teması,  2011 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylığı ile oldu. 2011 Genel Seçimi sonrasında siyasi kariyerini yerel yönetim çalışmalarına yönlendiren Piriştina, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Buca Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve Bucalıların yüzde 43,1 oyunu alarak Buca Belediye Başkanı seçildi.

Kültür, sanat ve sporu Buca’da ulaşılabilir kılmak için de çok sayıda projeyi hayata geçiren Levent Piriştina, “Kültüre Hayat Her Mahallede Sanat” ile Buca’nın mahallelerini tiyatro ile buluşturdu. Buca tarihinin yaşayan tanığı Davut Fargoh Malikanesi’ni restore ederek, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi (BBKSM) olarak hizmete sundu.

İyi derecede İngilizce bilen Levent Piriştina,evli ve 2 kız çocuğu sahibidir.

Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nxkdlm 6 yıl önce

Tüm hayatı özel okullarda geçmiş

Avatar
Bawer 6 yıl önce

Tüm hayatı özel okullarda geçmiş

banner182

banner181