Mart ayında 1+1 konut satışı azaldı!
Yeni Konut Fiyat Endeksi REIDIN-GYODER bir önceki aya göre yüzde 0.23, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.36 oranında yükseldi. Mart ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 33'ü bitmiş, yüzde 67'si ise bitmemiş konut stoklarından oluştu. Satışlar bir önceki aya göre, 1+1 konut tipi satışı yüzde 0.51 oranında azaldı. 2+1 konut tipinde yüzde 0.40, 3+1 konut tipinde yüzde 0.51 ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.33 oranında artış yaşandı. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının yüzde 33 olduğu mart ayında, stok erime hızı yüzde 6 olarak gerçekleşti.

BALIKESİR FİYAT ARTIŞINDA LİDER
Türkiye genelinde 68 il, 242 ilçe ve 1.202 mahalleyi kapsayan 'REIDIN Emlak Endeksi' mart ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında yüzde 1.16 oranında artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 8.93 olurken, yıllık bazda satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il, yüzde 28.42 ile Balıkesir oldu. Mart ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir yüzde 2.11 ile Bursa. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.04 oranı ile Çankırı olarak gerçekleşti. Geçen ay metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 oranında artan Zonguldak, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181