Mehmet Ali Çalkaya kimdir?

Mehmet Ali Çalkaya1958 yılında İzmir'in Torbalı İlçesi'nde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Torbalı'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nü bitiren Mehmet Ali Çalkaya,  eğitiminden sonra Kuşadası İlçesi'nde bulunan Tusan Oteli'nde müdür yardımcılığı ve Güzelçamlı Beldesi'nde bulunan Club Solara Oteli'nde İşletme Müdürlüğü yaptı.

1993 yılında İzmir İl Özel İdaresi Balçova Termal Tesisleri'ne Genel Müdür olarak göreve başlayan Mehmet Ali Çalkaya, bu görevinin belirli dönemlerinde İzmir Valiliği Jeotermal Enerji Şirketi'nde ve Özel İdare 75. Yıl Cumhuriyet Özel Öğretim Kurumları'nda da Genel Müdürlük görevini yürüttü.

23 Şubat 2004 tarihinde bu görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'nin Balçova Belediye Başkan Adayı oldu. 28 Mart 2004'teki yerel seçimlerde Balçova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Çalkaya halen bu görevi yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Ali Çalkaya iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181