Mustafa Ak kimdir?

1964 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğan Mustafa Ak, ilk-orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı.  İdealist kimliğiyle ön plana çıkan Ak, 1983 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında yüksek başarı ile mezun oldu.

Geniş vizyonunu ve öncü kimliğini iş hayatına yansıtmak isteyen Mustafa Ak, İstanbul’da özel sektörde çeşitli alanlarda yöneticilik yaptı.

Yöneticiliğin yanında basın sektöründe de aktif görevler üstlenen Ak, sektörel dergilerde koordinatörlük görevlerinde bulundu. Birikimini ve kazanımlarını kendi işletmesine yansıtmak isteyen Mustafa Ak, 1991 yılı itibari ile Ankara’da Basın-Yayın ve Matbaacılık alanlarında faaliyet gösteren bir işletme kurdu.

Aynı zamanda sosyal kimliğiyle de ön plana çıktı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Kendisi halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı’nın yönetim kurulu Başkan Yardımcılığı ve Ankara Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.

SİYASİ HAYATI
İlkeleri doğrultusunda aktif siyasi hayatına kuruluşundan itibaren AK Parti’de başlayan Mustafa Ak, Ankara İl Başkanlığı bünyesinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. İl Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Ayrıca, AK Parti’nin en önemli eğitim faaliyeti olan Siyaset Akademisi’nin Ankara Koordinatörü olarak üç dönem Yerel Yönetimler Programı’nın yürütülmesinin öncülüğünü yaptı.  29 Mart 2009'da AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Aday Adaylığına başvurarak partideki görevlerinden istifa etti.

Önce 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde aldığı yüksek oyla Keçiören Belediye Başkanı seçilen Ak,  ardından 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde de göreve talip oldu ve halkın teveccühü ile yeniden Keçiören Belediye Başkanı görevine layık bulundu.

24 yıldır Keçiören’de ikamet eden Mustafa Ak; evli ve Ali, Halit, Yusuf adında üç çocuk babasıdır.

Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181