Nisan ayında da konut fiyatları en çok Bursa'da arttı!
Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Nisan ayında bir önceki aya göre %1.22 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise %9.50 oranında artış gerçekleşmiştir.



SATILIK FİYATLAR (TL/M2)


BURSA %2,27'LİK ARTIŞ ORANI İLE MAYIS AYINDA DA BİRİNCİ!
Nisan ayında Bursa’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.27 oranında artmış ve Bursa fiyatların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %2.00 oranı ile Erzincan’dır.

SATILIK FİYATLAR AYLIK % DEĞİŞİMLER


​Konut Satın Alma Gücü Endeksi sonuçları!
Konut Satın Alma Gücü Endeksi, Türkiye'nin 68 şehrinde yaşayan ortalama gelire sahip bir ailenin, 10 yıl vadeli konut kredisi kullanarak konut sahibi olup olamayacağını ölçen önemli bir ekonomik göstergedir. 100 ve üzerindeki endeks değerleri mevcut faiz oranı ile (Nisan 2017: %0.95) 10 yıl vadeli konut kredisi kullanılarak bir ev sahibi olunabileceğini gösterirken; 100’ün altındaki değerler ailenin mevcut finansal koşullarda konut kredisi kullanarak konut sahibi olamayacağına işaret etmektedir.

KONUT SATIN ALMA GÜCÜ ENDEKSİ (10 YILLIK KREDİ İÇİN)


İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Sn.Recep Haki, İş Bankası’nın desteğiyle REIDIN tarafından hazırlanan emlak endeksleri ile ilgili açıklama yaptı. Recep Haki, “İş Bankası 2017 Mart sonu itibarıyla ulaştığı 18.8 milyar TL tutarındaki konut kredisi hacmi ile yıl sonuna kıyasla %6,08 oranında gelişme göstermiş ve elde ettiği %11.7’lik(*)pazar payı ile sektörün önemli bir oyuncusu olma özelliğini sürdürmüştür. Özellikle son dönemlerde kredilendirme oranının artması ile KDV’nin ve tapu harç masraflarının düşmesi gibi düzenlemeler, geleceğe yönelik beklentileri güçlendirdi ve piyasayı hareketlendirdi. Son 3 yıllık zaman diliminde artan konut satışları, 2017 yılının ilk aylarında da bu yılki satış hacminin geçmiş yıllar seviyesinde olacağının sinyallerini vermiş oldu. Düzenlemeler sonrasında sektörde yaşanan hareketlilik, bankaların kredi hacimlerine de olumlu yansıdı. Emlak Konut GYO A.Ş ve GYODER ile mart sonuna kadar sürdürülen kampanya kapsamında uygun faiz ve 240 aya kadar vadelendirme seçeneklerimiz ile bankamız ilk çeyrek verilerine olumlu katkı sağlayan sonuçlar elde edildi. Konut sektörünün geleceğine güvenen İş Bankası, bu alandaki yatırımlarına devam ederek bankamız müşterisi olsun ya da olmasın tüm kullanıcıların ev kredisi başvurularının alınmasından, taleplerin krediye dönüşmesine kadar geçen tüm süreçleri içeren bir uygulamayı dijital ortamda hizmete sunmuştur. Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla isbank.com.tr ana sayfada hayata geçirilen “Anında İşlem Ev Kredisi” hizmeti ile kullanıcılara uçtan uca dijital bir ev kredisi deneyimi yaşatılmaktadır.” dedi.

Tuğba GÜLTEN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181