Ocak ayında kiralar en çok Kırşehir'de arttı!
Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Ocak ayında bir önceki aya göre %0.14 oranında azalış; geçen yılın aynı dönemine göre ise %6.06 oranında artış gerçekleşmiştir.

Ocak ayında Kırşehir‘de metrekare başına konut kira değerleri %2.03 oranında artmış ve Kırşehir kiraların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Ocak ayı içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir %2.00 oranı ile Kütahya’dır.

KİRALIK DEĞERLER (TL/M2)


KİRALIK DEĞERLER AYLIK % DEĞİŞİMLER




Amortisman süresi en kısa iller Aydın, Van ve Giresun!
REIDIN Amortisman Süresi (Yatırım Geri Dönüş Süresi), ilgili bölgede satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini göstermektedir. Ocak ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Giresun şehirlerinde ölçülmüştür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181