Prim yapacak konut nasıl seçilmeli?
Yatırım yapacak kişilerin merak ettiği prim yapacak konut nasıl seçilmeli sorusunu sizler için araştırdık. Prim yapmak kelimesinin anlamı iyi gelir getirmektir. Yani bir konutun prim yapması demek iyi gelir getirmesi demektir. Yatırım yapmak için gayrimenkul alınıyorsa o gayrimenkul yapacağı prim potansiyeli çok önemlidir. Peki prim yapılacak konut nasıl seçilmeli? İşte prim yapılacak konut nasıl seçilmeli sorusunun detaylı cevabı...

Prim yapacak konut nasıl seçilmeli?
Eğer yatırım için gayrimenkul seçildiyse öncelikli olarak yapılması gereken konutun prim potansiyelinin değerlendirilmesi ve araştırılmasıdır. Prim yapacak konutu seçerken bazı konuların araştırılması ve dikkat edilmesi gereklidir. Prim yapacak konut nasıl seçilmeli sorusuna kısaca yanıt verecek olursak; kira çarpanına, sitelerin ve projelerin özelliklerine ve konutun özelliklerine bakarak diyebiliriz.

Prim yapacak konutu seçerken kira çarpanının önemi nedir?
Kira çarpanı, bir konutun alındığında ödenen para kira geliriyle kaç ayda kazanıldığına denir. Yani Konutun kendini amorti etme süresine kira çarpanı denir. Kira çarpanı süresi ne kadar kısa ise konutun prim potansiyeli o kadar yükselir. Yani kira çarpanı süresi kısa olan konutun gelecekte yapacağı prim potansiyeli yüksekken, kira çarpanı süresi uzun olan konutun prim potansiyeli düşüktür. Eğer alacağınız konutun inşaatı henüz başlamamış ya da bitmemiş ise konutun bulunduğu bölgedeki benzer özelliklere sahip bir evin ne kadara satıldığı ve ne kadara kira verildiğini değerlendirerek alacağınız konutun kira çarpanı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Sitelerin ve projelerin özellikleri prim yapacak konutu nasıl etkiler?
Prim yapacak konutu seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında sitelerin ve projelerin özellikleri bulunuyor. Alacağınız konutun bulunduğu site yönetimi iyiyse, aidatlar düşükse, sosyal donatı alanları varsa, ulaşımı kolaysa uzun vadede prim yapma potansiyeli yüksektir. Ama bunlar tam tersi ise prim yapma potansiyeli de düşüktür. Eğer proje zamanın teslim edilmedi ise ve projede bulunan dairelerin tamamının dolması da uzun sürdüyse konutun prim yapması da uzar. Son olarak prim yapacak konut nasıl seçilmeli sorusunun son cevabı olan konutun özelliklerini açıklayalım.

Konutun özellikleri prim yapacak konutu nasıl etkiler?
Prim yapacak konutu seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise konutun özellikleridir. Konut inşa edilirken kaliteli malzeme kullanılması, konutun kullanışlığı, deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş oluşu, banka kredisine uygunluğu, konutun yapısı ve mimarisinin güzel oluşu prim potansiyelini yükseltir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181