REIDIN'e göre en çok Ataşehir'e taşındık!
İstanbul’da 39 ilçe arasında en fazla taşınma hareketliliği %12 oranla yine Kadıköy’de yaşandı. Kadıköy’den taşınanların %32’si taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Kadıköy’den ayrılanların %31’i taşınmak için Ataşehir’i tercih etti. Ataşehir bu çeyrek dönemde, yüzde 11 oranla 39 ilçe arasında en fazla taşınılan ilçe oldu. Bir önceki çeyrek dönemde taşınma hareketliliğinde en fazla talep gören ilçe Maltepe idi.

Avrupa yakasında ise Gaziosmanpaşa’da taşınma hareketliliği tespit edilirken, Gaziosmanpaşa’dan yapılan taşınma işlemlerinin %27’si taşınma sebebinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Avrupa yakasında en fazla taşınılan ilçe ise %7 oranla Kağıthane oldu. Kağıthane’yi, Sarıyer ve Beylikdüzü izliyor.

1+1 daire tipinden taşınanların yüzde 80’i yine 1+1 daire tipine ilgi gösterirken, 1. kattan gerçekleşen taşınma işlemlerinin %48’inin de yine 1. kata yapılması dikkat çekti.

Kira ve satış değerleri de yükselişte
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 2. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, REIDIN Konut Kira değeri, Ataşehir ilçesinde yıllık %33, Sarıyer ilçesinde yıllık %34 oranında arttı. REIDIN Konut Satış Fiyatı ise Ataşehir ilçesinde yıllık %37, Kağıthane ilçesinde ise yıllık %33 oranında artış kaydetti.

Maya: “Taşınma hareketliliği sürecek”
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, ikinci çeyrek rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İstanbul ili içerisinde evden eve taşınma işlemlerinin bölgesel bazda hareketlilik ve yoğunluklarının tespit edilerek takibini yapmayı amaçlayan REIDIN–İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu’nun ikincisi yayımlandı. Bu rapor da İstanbul’da taşınma hareketliliğinin artarak sürdüğünü gösteriyor. Taşınma anlamında Anadolu yakasında en hareketli ilçemiz, Kadıköy. Avrupa yakasında ise Gaziosmanpaşa. Her iki ilçede de Kentsel Dönüşüm taşınma için önemli bir etken olmayı sürdürüyor. İstanbul’da en büyük talep gören ilçe ise Ataşehir. Kentsel dönüşümün İstanbul’da taşınma hareketini tetiklemeye devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181