Reidin, Türkiye konut piyasası Nisan raporu yayınlandı!
Reidin "Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Nisan 2016" raporu verilerine göre; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'yi kapsayan 7 Şehir değerleri son 3 ayda Konut Satış Fiyat Değişimi ve Konut Kira Fiyat Değişimi'nde %6 ile aynı seviyelerde kaldı.


Son 1 yıllık veriler ışığında Konut Satış Fiyat Değişimi %26, Konut Kira Fiyat Değişimi ise %24'lük seviyelerde kalırken, son 2 yıllık verilere göre ise Konut Satış Fiyat Değişimi ivme kazanarak yüzde 46'yı gördü. "Türkiye Konut Fiyat Endeksleri"nde ise Türkiye Konut Satış Fiyat endeksi 200 bandının üstüne çıkarken, Türkiye Konut Kira Fiyat Endeksi ise 200 bandının altında kaldı.








"Yıllık Brüt Getiri Oranları" sonuçlarına göre ilk sıradaki şehir %6,02 ile Bursa oldu.





"Bölgesel Satış Fiyat Değişimleri"nde birincilik yüzde 30 ile Adana olurken Adana'yı yüzde 29 ile Antalya, yüzde 28 ile Kocaeli ve İstanbul, yüzde 24 ile İzmir takip etti. %18 seviyesi ile 6. sırada yer alan Bursa'yı, %16 ile Ankara takip etti.








Amortisman sürelerine bakıldığında ise 17.1 yıllık amortisman süresi ile Bursa zirvede iken Antalya 17.7 yıl ile ikinci sırada yer aldı.













 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181