Riskli yapı raporuna itiraz nasıl yapılır?
Yapı risk analizine göre binanız riskli olarak tespit edildiyse, yıkım ile ilgili süreçleri takip edebilirsiniz. Ancak binanızın yıkılmasını istemiyorsanız yıkım kararına itiraz etmeniz de mümkün. Peki riskli yapı raporuna itiraz nasıl yapılır? 

Riskli yapı raporuna itiraz nasıl yapılır? 
Riskli olarak kabul edilmiş binanın maliklerinden herhangi biri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne kararın çıktığı tarihten itibaren on beş (15) gün içinde bir dilekçe ile itiraz edebilir. İtiraz halinde ilgili müdürlüğün görevlendirdiği Teknik Heyet itirazı görüşür ve karara bağlar.

Teknik Heyet'in kararı, itiraz eden kişi ya da kuruma bildirilir. Karar sonucunda riskli olduğu tespit edilmiş binaya ilişkin yapılmış olan itiraz olumlu görülür ise, durum Tapu Müdürlüğü'ne aktarılır. Tapu Müdürlüğü de süreçleri olumlu sonuca göre devam ettirir. Eğer kararda itiraz kabul edilmemiş ise sürece devam edilir.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181