Satın alınan evden vazgeçme mümkün mü?
Satın alınan evden vazgeçme mümkün mü sorusuna kısa ve net bir cevap verecek olur; evin ayıplı olduğu durumlarda evden vazgeçme mümkün olabiliyor. Fakat bu durumda evi alan kişilerin tüketici olarak nitelendirilmesi gerekiyor. İşte satın alınan evden vazgeçme mümkün mü sorusunun detaylı cevabı?

Satın alınan evden vazgeçme mümkün mü?
Satın alınan evin ayıplı çıkması durumlarda tüketici olarak nitelendirilen kişiler evden vazgeçebiliyor. Fakat evi inşa eden firma ile inşaat sözleşmesi yapan arsa sahipleri tüketici olarak nitelendirilmediği için Borçlar Kanunu’nun “istisna akti” kapsamında haklarını aramaları gerekiyor. Alınan evin ayıplı çıkması terimini şu şekilde açıklayabiliriz; alınan evin imar düzenlemelerine aykırı özellikler varsa iskan ruhsatı yoksa bu ev ayıplı ev olarak değerlendirilir. Tüketici olarak değerlendirilen kişiler 14 gün içerisinde evlerini iade etme haklarına sahip olsalar bile satın alınan evden vazgeçme için izlenecek bazı yollar vardır. İşte satın alınan evden vazgeçme yolları...

Satın alınan evden vazgeçme yolları!
Satın alınan evden vazgeçme
nin bazı yolları vardır. Alınan evin ayıplı çıkması sonucunda dileyenler evi iade edip parasını geri isteyebildiği gibi dileyenler de evin ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebiliyor. Satın alınan evden vazgeçme yollarından diğerleri ise evde bulunan ayıbın ücretsiz olarak giderilmesi ya da ayıp oranının evi satın aldıkları bedelden düşürülmesi olabiliyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181