Tapu yenilerken ne kadar ücret ödenir?
Ev, arsa, iş yeri gibi bir mülkiyet sahibi olanlar çeşitli nedenlerle tapularını yenilemek istiyor. Mesela tapunuz eskimişse, yırtılmışsa, fiziksel bir hasar görmüş, kaybolmuş veya çalınmışsa Tapu Dairesi'nden yenisi çıkarılıyor. 

Mülkiyetin sahibi olduğunuzun kanıtı olan tapunuzu yenilerken de belli bir miktar tapu yenileme ücreti ödemek gerekiyor. Tapunuz eskidi ya da kaybolduğu için tapunuzu yenilemek istiyorsunuz. Peki tapu yenilerken ne kadar ücret ödenir? Tapu yenilerken ne kadar ücret ödeneceğini sizler için araştırdık;

Tapu yenilerken ne kadar ücret ödenir?
Tapunuzu yenilemek için Tapu Dairesi'ne gittiğiniz zaman yenileme işlemi başvusu için sadece nüfus cüzdanınız ve 1 adet fotokopisinin yanınızda bulunması yeterlidir. Evraklarınız eksiksiz bir şekilde yanınızda ise 2017 yılı harç rakamlarına göre 7.60 TL bir miktar ödeyerek tapunuzu yenileyebilirsiniz. 

Hilal MİSİRLİ / Emlaksayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181