Torbalı'da 2016'nın ilk 9 ayında 3 bin 950 konut satıldı!
Torbalı, son yıllarda artan talep ile birlikte inşaat sektörünün merkezi haline geldi. Adeta şantiyeye dönen ilçede günlük ortalama 15 evin satışı yapılırken, araştırmalara göre Türkiye'de 957 ilçe arasında 74. sırada yer aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş dünyasına yönelik, "Hükümetimiz gerekli tedbirleri almıştır, yatırımlara ara vermeyin" mesajı veren ve bu kapsamda ilçedeki yabancı ortaklı firmalara, "Panik yok" mektubu gönderen Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) son araştırması ilçede inşaat sektörünün darbeden etkilenmediğini gösteriyor. TTO'nun elde ettiği verilere göre 2015 yılının ilk 9 aylık periyodunda 3 bin 954 konut satışının gerçekleştiği Torbalı'da, 2016 yılının aynı döneminde de 3 bin 950 evin satışı gerçekleştirildi. Darbe girişimi, terör olayları ve komşu ülkelerdeki iç savaşa rağmen konut satışlarında geçen yıl ki başarıyı yakalayan Torbalı'da hedef yılsonunda 6 bin konut satışına ulaşmak. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Yatırımcılar için her koşulda güvenilir liman tercihi olan konut, büyük bir badire atlattığımız bu dönemde de istikrarlı kazanç kapısı olmuştur" dedi.



HEDEF YILDA 6 BİN KONUT 
İnşaat sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı'da, konut satışları tüm olumsuzluklara rağmen yükselmeye devam ediyor. Her yıl 5 binden fazla konutun satıldığı ilçede yatırımların ardı arkası da kesilmiyor. Torbalı'nın sadece kendi kabuğu içinde yatırım almadığını, özellikle İzmir ve İstanbul'dan müteahhitlerin yatırım yaptığı bir bölge haline geldiğini söyleyen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Torbalı Ticaret Odası olarak 15 Temmuz girişiminin ardından üyelerimize ve iş dünyasına yönelik sık sık 'yatımlara devam edin, ekonomimiz yara almasın' tavsiyesinde bulunduk. Nüfusu 175 bine dayanan ilçemiz, 15 Temmuz'a rağmen konut satışlarında rekor kırmaya devam ediyor. Eylül ayında geçen seneye göre 120 adet daha fazla konutun satıldığı ilçemizde ilk 9 aylık periyotta 3 bin 950 konut satış rakamına ulaştık. Sektör temsilcilerimizin hedefi ise yılsonuna kadar bu rakamı 6 bine çıkarmak. Tüm bu rakamlar, yatırımlar darbeye inat güçlü durduğumuzun, darbe girişimcilerinin istediği kaos ortamına teslim olmadığımızın göstergesi" dedi.

İZMİR'DE 5. SIRADA
İzmir'de konut satışının en fazla gerçekleştiği ilçelerin başında gelen Torbalı'da İZBAN seferleri ile birlikte bu alanda patlama oldu. Geçen yıl ocak şubat ve mart ayında toplam bin ev satılırken bu yıl bu rakam bin 400'e dayandı. İZBAN ile İzmir'in artık daha yakın olmasını fırsat bilen birçok kişi ev alırken Torbalı'yı tercih ediyor. Öte yandan TÜİK verilerine göre, mart ayında konut satışlarında Torbalı, İzmir ilçeleri arasında 5. oldu. Günde ortalama 15 konutun satıldığı Torbalı, Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi metropol 25 ilçeyi geride bıraktı. Türkiye genelinde konutta yıllık fiyat artışı yüzde 17'yi bulurken, bu rakam Torbalı'da yüzde 30 oldu. Torbalı emlak piyasasında hem İzmir hem de Türkiye ortalamasının üstünde bir artış yaşanıyor. İzmir'in en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı alan Torbalı'da gayrimenkullerin değeri geçen yıla oranla yüzde 30 arttı.

Büyük Torbalı Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181