Türkiye konut satın alma ve kiralama gücü endeksleri! Eylül 2016
Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Konut Fiyat Endeksleri Eylül 2016 raporunda yer alan verilerden biri olan konut alım ve kiralama gücü endeksi sonuçları haberimizde yer alıyor.



Konut Satın Alma Gücü Endeksi, Türkiye'nin 62 şehrinde yaşayan ortalama gelire sahip bir ailenin, 10 yıl vadeli konut kredisi kullanarak konut sahibi olup olamayacağını ölçen önemli bir ekonomik göstergedir. 100 ve üzerindeki endeks değerleri mevcut faiz oranı ile (Eylül 2016: %1.01) 10 yıl vadeli konut kredisi kullanılarak bir ev sahibi olunabileceğini gösterirken; 100’ün altındaki değerler ailenin mevcut finansal koşullarda konut kredisi kullanarak konut sahibi olamayacağına işaret etmektedir.



Konut Kiralama Gücü Endeksi, Türkiye'nin 62 şehrinde yaşayan ortalama gelire sahip bir ailenin, aylık gelirinin üçte birini kullanarak konut kiralayıp kiralayamayacağını ölçen önemli bir ekonomik göstergedir. Endeks değerinin 100’ün üstünde olması konut için ödenen kiranın hane halkı ya da ailenin bütçesiyle kolaylıkla karşılanabilir olduğunu gösterirken, 100’ün altında olması hane halkı ya da ailenin bütçesinden kiraya çok daha fazla pay ayırdığını göstermektedir. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181