Türkiye'de konut almayı tercih eden ilk 5 ülke hangisi!
GYODER tarafından açıklanan 2015 yılının ilk altı aylık verileri incelendiğinde, genel konjonktördeki belirsizlik nedeniyle kurumsal yatırımcı bekleme kararı alırken, bireysel yatırımcının negatif etkilenmediği görülüyor. 

Gayrimenkul sektörü, karma projeler ve kentsel dönüşüm hareketiyle iç pazarı hareketlendirirken, gerekli yasal düzenlemelerle de yabancı yatırımcı içinde çekim merkezi olmaya devam ediyor.

En Çok Suudiler ve Almanlar Mülk Ediniyor
Yılın ilk iki çeyreğinde Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan bireysel yabancı yatırımcıların dağılımına bakıldığında Suudi Arabistan vatandaşları 824 bin m² ve bin 115 kişiyle en yüksek alana sahip olduğu görülüyor. Suudileri, 780 bin m² ve 2 bin 680 kişiyle Almanya yer alıyor. Türkiye’yi tercih eden diğer ülkelerse sırasıyla İngiltere ( 446 bin m²& bin 254 kişi), Kuveyt (340 bin m²&bin 589 kişi) ve Katar (299 bin m²&2 bin 646 metrekare) oldu.

Neşecan Çekici: “Türk gayrimenkul pazarı emsalsiz bir konumda”
Özellikle Körfez ülkeleri vatandaşlarının dövize bağlı avantajlı satın alım gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, bu dönemde gayrimenkulun uzun dönemli yatırım aracı olma özelliği ve risk-getiri oranı ilişkisi sebebiyle beklenti satın alındığını ifade etti.

Suudi ve Almanların Türkiye’ye yaptığı yatırımların geçen yıla göre ikiye katladığına dikkat çeken Çekici, “Yabancı yatırımcılar açısından orta ve uzun vadede diğer yatırım yapılacak ülkeler ile karşılaştırıldığında, modern ve yenilikçi yaklaşım sayesinde hızla yükselen piyasa dinamikleri açısından Türk gayrimenkul pazarı alternatifsiz bir konumdadır” dedi.

İşte Türkiye'ye en çok yatırım yapan ilk 5 ülke;





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181