Yatırım amaçlı ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler!
Yatırım amaçlı ve oturum amaçlı ev alırken farklı karar süreçleri ve kriterleri göz önüne almak gerekir. Fiyat uygunluğu yatırım amaçlı alınan bir evde başlıca ve en önemli konudur. Oturum amaçlı alınacak bir ev içinde elbetteki fiyat önemlidir ancak o ev hayalinizdeki ev olduğu için fiyat konusu ikinci planda dahi kalabilir. Çünkü orası sizin hayalinizdeki evdir ve oraya sahip olmaya karar vermişsinizdir. Peyzaj açısı,evin büyüklüğü,hastane,okul,metro gibi yerlere yakınlığı da önemli olacaktır.

Yatırım amaçlı alınacak bir ev için araştırmaya başladığınızda en karlı gayrimenkul yatırım aracı doğru lokasyonda ve doğru fiyatta arsa ve arazi alımıdır. Bunun dışında da kira getirisi yüksek olan; mümkünse uzun dönemli kurumsal kira sözleşmesi bulunan kiracısı olan ve kısa sürede yatırımınızı amorti edebilecek iş yeri yatırımı öneririm. Yeni bitmiş bir projeden ev almak istiyorsanız eğer,evin değer artışı için projenin %100 dolu olmasını bekleyin. Topraktan yani yeni projelerden ev satın alırken dikkat edin çünkü vaat edilenden çok farklı olabiliyor ya da evin yapılışı çok uzun sürebiliyor. Eğer yatırım amaçlı ev almak istiyorsanız aidatlara dikkat edin! Ev satın almadan önce mutlaka evin aidatlarını iyice araştırın.Yönetimden öğrenin.

DOĞRU GAYRİMENKUL DANIŞMANI İLE ÇALIŞIN...
Doğru gayrimenkul danışmanıyla çalışmanız size daha fazla kazanç sağlatacak ve lokasyon seçiminizde rehberiniz olacaktır. Ömrünüzde belki 1 veya 2 defa ev alıyorsunuz ve bu konuda yeterli tecrübeniz olmadığı için her zaman büyük hatalar yapabilir ve sonrasında pişmanlık duyabilirsiniz. Bu olumsuzlukları yasamamak için kurumsal olarak çalışan iyi bir gayrimenkul danışmanından yardım almanız sizi hem doğru yatırıma yönlendirerek yatırımınızın en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181