Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm projesi 2. etapta kira yardımları başlıyor!
Tapu devri işlemleri tamamlanan hak sahiplerine ait evrakların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmeye başlandığını ifade eden Barakazi, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile de görüştük. Tapu işlemleri tamamlanan ve dosyaları bakanlığa iletilen hak sahiplerimizin kira yardımlarını düzenli bir şekilde yapacağız. Kira yardımlarında geçikme yaşansa da genel itibariyle bir mağduriyet sözkonusu olmayacak” dedi.

Tapu devri çağrısı
Hak sahiplerine tapu devri çağrısı yapan Barakazi,  “Henüz işlemlere yapamayan hak sahiplerimizin biran evvel işlemlerini yapması gerekiyor. Tapu devr işlemleri ne kadar çabuk tamamlanırsa, kira yardımları da kadar çabuk yapılır. İl Tapu Müdürlüğünde belediyemiz tarafından yetkilendirilen personelemiz müracaat esnasında hak sahiplerine gereken tüm kolaylığı sağlayacaktır” diye konuştu.

“Bingöl’ün çehresi değişecek”
Proje ile Bingöl’deki depremin izlerini sileceklerini ifade eden Barakazi, projenin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Yıkımı gerçekleştirien 793 yapının yerine bin 108 konut inşa edileceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Konutların yapım aşamasına geçtiğimizde mümkün olduğunca hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek.”

Kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerini vurgulayan Barakazi, “Birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde, ikinci etap kentsel dönüşüm projemizi uyguluyoruz. Bu projemizin tamamlanmasıyla kentimizin farklı alanlarında bulunan ve depremsellik açısından risk teşkil eden konutları da dönüştürmek için çalışmalar yürüteceğiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle hem depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz hem de çarpık kentleşmenin önüne geçerek daha düzenli bir yapılaşmaya yöneleceğiz” diye konuştu.

Bingöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181