Altunizade'de konut fiyatları %100 arttı!
İstanbul için kullanılan "Taşı toprağı altın" deyimi son dönemde yıldızı parlayan Altunizade mahallesi için geçerli oldu. Marmaray, Üsküdar-Çekmeköy metro ve kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiği Üsküdar'ın merkezi konumundaki Altunizade'de emlak fiyatları yüzde 100 oranında arttı. 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında Altunizade İsmail Zühdi Paşa tarafından kurulan ve bu isimle anılan mahalle, Üsküdar ilçesinin emlak fiyatlarında rekortmen bölgesi haline geldi. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eski dairelerin 'yok' sattığı bölgede, yeni projelerin metrekare fiyatları ise 10 bin liraları görmeye başladı.

MARMARAY DOPİNGİ

İnşaat yapacak boş arsanın olmadığı bölgenin yıldızı Marmaray'ın bitmesiyle parladı. Üsküdar'da sahil bölgeleri prim patlaması yaşarken Altunizade ve diğer mahalleler ise geleceğin prim merkezleri haline geldi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, yapılan altyapı yatırımlarının zaten yatırımcının gözdesi olan Üsküdar ve bölgesini özellikle yeni projeler açısından prim merkezi haline getirdiğini söyledi. İlçedeki yatırımlar nedeniyle metrekare fiyatlarının 10 bin liralara çıktığını bu rakamın yeni ve markalı konut projelerinde daha yukarılarda olduğunu anlatan Aşa, "İstanbul'un her semti prim yapıyor. Üsküdar'da fiyatlar metro projeleri başladığından bu yana yüzde 100 arttı. Bölgede herkes kentsel dönüşümü bekliyor. Yeni projelerde ise canlılık var" dedi.

YÜZDE 100 ARTTI
Emlak değerleme şirketi EVA Gayrimenkul'ün araştırmasına göre Marmaray başladığı dönemde yaşanan artış, proje tamamlandığında yüzde 100'e ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, ÜsküdarÇekmeköy metrosunun tamamlanmasıyla bölgedeki ikinci dalga artışın yüzde 15-25 aralığında olacağını tahmin ediyor. Ümraniye'de konut fiyatları 2014-2015 arasında yüzde 34 artış gösterirken, 2012'denbu yana ilçede konut fiyatlarının birleşik artışı yüzde 28'e ulaşmış bulunuyor. Üsküdar'ın gözde bölgeleri Alt un izaf de, Boğaz kıyısrvelCamlıca'da Boğaz'a bakan Aşa, İstanbul'un eski yapılara sahip ilçesi Üsküdar'da eski konut satışlarının durduğunu söyledi.

İbrahim Acar / Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181