Anadolu Yakası'nda fiyatlar Avrupa Yakası'yla yarışır duruma geldi!
İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı ve daha önce daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu Yakası'nda fiyatlar, Avrupa Yakası'yla yarışır duruma geldi. Özellikle Kadıköy, Avrupa Yakası'na yakınlığı, metro ile daha da artan ulaşım kolaylığı ve Acıbadem, Bağdat Caddesi gibi bölgelere yakınlığı nedeniyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu Yakası'nın en gözde bölgelerinden biri haline geldi. Kentsel dönüşüm sebebiyle son dönemde markalı konut projeleriyle de öne çıkan bölgede Endeksa verilerine göre, konutların ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 liradan başlıyor. Endeksa'nın CEO'su Gökhan Öğüt, Kadıköy'ün Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy'den sonra konut fiyatlarında İstanbul'un en yüksek ilçesi olduğunun altını çizdi. Öğüt, "Kadıköy'de ortalama kira 2 bin 754 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 31 yıl. Kadıköy'de konut fiyatları son 3 yıldır oldukça fazla arttı. Son 1 yılda ise artan yüksek fiyatlı markalı konut arzı sebebiyle bir durgunluk görülüyor. Konumu itibarıyla bölgede konut fiyatlarının uzun dönemde artmaya devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Çekmeköy'e otoyol dopingi
Gökhan Öğüt, son dönemlerde konut projeleri ile öne çıkan Çekmeköy'de konut metrekare satış fiyatlarının 2 bin 825 lira ila 4 bin 150 lira arasında değiştiğini kaydetti. Öğüt, "Metrekare ortalama satış fiyatının 3 bin lira olduğu ilçede konutların ortalama geri dönüş süreleri 24 yıl. Çekmeköy Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları, Üsküdar Çekmeköy Metro Hattı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ulaşım projeleriyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu Yakası'nın en gözde bölgelerinden biri konumuna yükseldi" dedi.

Ataşehir finansın kalbi
Ataşehir'de metrekare ortalama konut fiyatının 4 bin 725 lira olduğunu belirten Öğüt, ortalama kiranın 1.919 lira, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise 24 yıl olduğunun altını çizdi. Öğüt, "Ataşehir'in gelişimi konut projeleriyle başladı. Özellikle Batı Ataşehir'deki konut projeleri sebebiyle bölgede yüksek değer artışları görüldü. Son dönemde Finans Merkezi inşası ile hem ticari hem konut projelerinde artış oldu" dedi. Öğüt, şöyle devam etti: "İnşası devam eden İstanbul Finans Merkezi ve Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı sebebiyle Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları son 3 yıldır düzenli olarak artıyor."

Ulaşım hatları değer kattı
Kartal, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı gibi bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projelerinin tamamlanması ve bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi sebebiyle son 3 yılda en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri oldu. Endeksa verilerine göre, Kartal'da metrekare konut satış fiyatı 3 bin 575 lira, ortalama kira 1.572 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl. Villa tipinde konutların yanı sıra orta ve alt gelir grubuna hitap eden konut projeleriyle de öne çıkan Pendik Kurtköy'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 900 lira, ortalama konut fiyatı 325 bin lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıl.

Sultanbeyli'nin yıldızı parladı
Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu sebebiyle Sancaktepe'nin de önemi arttı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu Yakası'nda iki çıkış noktası arasında yer alan Sancaktepe'de konut ve ticari alanlara olan ilginin artacağını söyleyen Gökhan Öğüt, "Sancaktepe'de metrekare ortalama konut fiyatı 2 bin 600 lira, ortalama kira 1.393 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl" diye konuştu. Ulaşım kolaylığı nedeniyle son birkaç yılda yıldızı parlayan Sultanbeyli'de ise metrekare satış fiyatı 2 bin 600 TL, ortalama konut fiyatı ise 295 bin TL. İlçede, konut fiyatları 230 bin ila 380 bin lira arasında değişiyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181