Ankara'da konut satışları son 5 yılda yüzde 108 arttı!
Bakent Ankara'da son yıllarda markalı konut üreticilerinin eliyle konut fiyatları yükselişe geçti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara Şube Yönetici Yardımcısı Bilge Sevilengül ile başkent Ankara'nın son yıllarda çıkış yapan bölgelerini mercek altına aldık. Sevilengül markalı konut projelerinin Ankara'da Eskişehir Yolu, Konya Yolu akslarında, Doğukent Bulvarı ve çevresinde, Bağlıca-Ümitköy-Çayyolu-Beytepe-İncek aksında gelişim gösterdiğini ve kentte yer alan markalı projelerin son 5 yılda birim satış bedellerinin ortalama yüzde 40-50 seviyelerine yükseldiğini söyledi. Merkez Bankası nisan ayı konut fiyat endeksine göre de Ankara'da fiyatlar geçen yıla göre yüzde 10 arttı. Yeni konutlardaki fiyat artışı da yüzde 12 seviyelerinde. Ankara'nın kuzey aksını oluşturan Protokol Yolu üzerinde kalan Keçiören, Pursaklar ve Altındağ semtleri çevresinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin bu semtlerin geçmişinden gelen kötü imajını değiştirmeye çalıştığını aktaran Sevilengül, "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların metrekare fiyatları 800-1.000 TL/ metrekare aralığında değişiyor" dedi.

BAŞKENT EMLAK KONUTLARI
"Başkent'in Yeni Başkent'i" sloganıyla hayata geçirilen Başkent Emlak Konutları projesi Çankaya Mühye'de yükseliyor. Toplam bin 504 bağımsız birimden oluşan projede fiyatlar yaklaşık 500 bin TL'den başlıyor. 

KUZU EFFECT-KUMRU 
Kuzu Grup, Ankara'da Oran ve Yıldızevler'de 2 ayrı proje geliştiriyor. Oran'da yükselen Kuzu Effect'te 203 konut yer alırken fiyatlar 880 bin TL'den başlıyor. Yıldızevler'de inşa edilen Kumru Ankara'da fiyatlar 525 bin TL'den başlıyor.

CUBES ANKARA
Cubes Ankara projesi Nuhoğlu İnşaat, Dalgıç GY ve Lejant Proje işbirliğiyle Çukurambar'da hayata geçiriliyor. Cubes Ankara; yaklaşık 1.000 adet konut, ofis ve özel yapılı üniteden oluşuyor. Fiyatlar 295 bin TL'den başlıyor.

MERKEZ ANKARA 
Pasifik İnşaat ile Çiftay İnşaat ortaklığı Yenimahalle'deki EGO arazisinde Merkez Ankara projesini inşa edecek. Emlak Konut arsası üzerinde yapılacak projeyle ilgili olarak Emlak Konut, 3 bin 230 bağımsız birimin yapı ruhsatının alındığını açıkladı.

İstanbul gerilerken Ankara'da artış var
TÜİK rakamlarına göre Ankara'da geçen yılın Ocak - Mayıs döneminde satılan toplam konut sayısı 55 bin 687 iken, bu yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 13'lük artışla 62 bin 959 olarak gerçekleşti, istanbul dahil gayrimenkulde öne çıkan birçok şehrin gerileme kaydettiği bu ortamda Ankara'nın konut satış sayılarında meydana gelen bu yükselme kentte bu alanda alınacak çok mesafe olduğunun kanıtı olarak ortaya çıkıyor. TÜİK rakamları 2017'nin Ocak - Mayıs ayında istanbul'da 96 bin 386 konut satışı ile ile geçen yıla göre yüzde 0.5'lik düşüş meydana geldiğini de ortaya koydu. TÜİK verilerinde Ankara'da konut satışlarında büyük bir sıçrama görülüyor. 2011 yılında toplam 69 bin 207 konutun satıldığı Başkent'te bu rakam yüzde 108 artarak 144 bin 570 oldu.

KOORDİNAT ÇAYYOLU 
Emlak Konut işbirliğiyle YP İnşaat tarafından Ümitköy'de hayata geçirilen Koordinat Çayyolu projesinde daire fiyatları 452 bin TL'den başlıyor. Projede büyüklükleri 54 metrekare ile 311 metrekare arasında değişen 427 adet lüks konut yer alıyor.  

SOFA LOCA 
Emlak Konut GYO'nun Ankara'daki ilk projesi olan Sofa Loca, Baş Yapı ve Solar Yapı ortaklığıyla Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçiriliyor. Aile öncelikli bir konseptin benimsendiği projede 150 lüks konut yer alıyor. Fiyatlar 852 bin TL'den başlıyor. İncek'te proje geliştiren yatırımcılar arasında bulunan Akfen İnşaat'ın geçen yıl yapımını tamamladığı 1199 konutluk İncek Loft projesinde yaşam başladı. İncek Loft'un ardından 37 bin metrekarelik İller Bankası arazisi üzerinde Bulvar Loft projesine başlayan şirket, 6 blokta 822 daire hayata geçirecek. Genişlikleri 66 ile 350 metrekare arasında olan daireler 374 bin liradan satılıyor. Gelecek yılın aralık ayında tamamlanacak projede yaşam 2019'un bahar aylarında başlayacak. Planlı şehirleşmenin Ankara için yeni bir konsept olduğunu anlatan Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, hayata geçirilen projelerle özellikle İncek'in aileler tarafından çok beğenildiğini ifade etti.

Erdem Aktürk / Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181