Ankara'nın en değerli 10 mahallesi!
FORBES Türkiye'nin sekizinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" bu yıl çok daha kapsamlı. Önceki yıllarda sadece yedi kentteki metrekare satış ve kira değerleri analiz edilirken bu sene Türkiye'de büyükşehir statüsündeki 30 kentin tamamı mahalle mahalle mercek altında. Raporda, İş Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan "REIDIN Emlak Endeks"i oluşturan reel fiyatlar kullanılıyor.

Yılın ilk yarısında ülke genelinde yapılan 630 bin konutluk satışın yüzde 83'ünün (526 bin konut) gerçekleştiği 30 kent, 185 ilçe ve bin 83 mahallede yıllık fiyat hareketlerini inceleyen "FORBES Emlak Raporu", gayrimenkul yatırımcılarına karlı alımlar yapabilmeleri için rehberlik ediyor. Bu rapor kapsamında ele alınan Ankara'nın en değerli 10 mahallesi;

Son yıllarda Ankara'da emlak fiyatları yatay seyrediyordu. Örneğin geçen yıl kentte fiyatlar sadece yüzde 10 yükselmişti. Enflasyon oranından arındırıldığında bu durum aslında fiyatların yerinde saydığını gösteriyordu. Ancak bu yıl başkentte konut piyasası nispeten daha hareketli. Reidin'in verilerine göre Haziran 2015-Haziran 2016 döneminde Ankara'da konut fiyatları ortalama yüzde 15 arttı. Üstelik araştırmaya dahil edilen 16 ilçeden geçen yıl sadece beşinde fiyatlar yüzde 10'un üzerinde artarken bu yıl bu sayı 13'e yükseldi.

Etimesgut, Pursaklar ve Kızılcahamam'da ise prim oranı yüzde 20'yi geçti. Etimesgut kentin en çok dikkat çeken bölgesi. İlçede konut satış fiyatları yüzde 24,4 oranında artarken kira getirişindeki yükseliş de yüzde 29,9 ile yılın kazandıranı oldu. Batısında Sincan, kuzey ve doğusunda Yenimahalle, güneyinde Çankaya ilçeleri bulunan Etimesgut, Ankara'nın merkezleşen yerlerinden biri olarak yüksek bir potansiyele sahip. 



Ankara'nın batı ve kuzeybatı aksı üzerinde yer alan sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, toplu konut, kooperatif ve yeni ulaşım projeleriyle gelişimini sürdürüyor. Bu bölgede yer alan Eryaman, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerde satış fiyatlarının yanı sıra kira bedelleri de yükseliyor. 



En değerli 10 mahalle
Yüzde 33,9'luk artışla son bir yılda Ankara'nın en çok değerlenen ikinci mahellesi olan Çankaya, Oran bu atağıyla başkentin en değerli mahallesi konumuna geldi. 


Kira getirisi en yüksek 10 mahalle
Geçen yıl olduğu gibi Ankara'da metrekare başına en çok kira getirişi sağlayan ilk 10 mahallenin tamamı Çankaya ilçesinde bulunuyor. Listenin zirvesinde Oran var.

Forbes Türkiye Dergisi





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181