Antalya'da kiralar en çok hangi ilçede arttı?
FORBES Türkiye'nin sekizinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" bu yıl çok daha kapsamlı. Önceki yıllarda sadece yedi kentteki metrekare satış ve kira değerleri analiz edilirken bu sene Türkiye'de büyükşehir statüsündeki 30 kentin tamamı mahalle mahalle mercek altında. Raporda, İş Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan "REIDIN Emlak Endeks"i oluşturan reel fiyatlar kullanılıyor.

Rusya'nın uyguladığı turist ambargosu nedeniyle kötü bir yaz sezonu geçiren Antalya'da ironik olarak özellikle yabancıların yaptığı konut alımlarının etkisiyle emlak fiyatları -yükselmeye devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası'nm çıktığı 2013'ten bugüne kadar yabancılar Antalya'da 20 binin üzerinde konut satın aldı. Aynı dönemde Antalya'yı 18 bin konutla İstanbul takip etti. Kentin en yüksek emlak getirişi sağlayan ilçesi yüzde 31,2 ile Muratpaşa oldu. Konyaaltı, Kepez ve Alanya gibi tatilcilerin uğrak yerlerinde de emlak fiyatları yüzde 25'in üzerinde yükseldi.



DÖŞEMEALTI
Antalya'nın merkez ilçelerinden Döşemealtı özellikle üst gelir grubuna hitap eden villa tipi yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölge -fiyatlar yüzde 25,1 oranında arttı. 


KİRALAR EN ÇOK HANGİ İLÇELERDE ARTTI?
Antalya'da tatilcilerin uğrak yerlerinden Konyaaltı sahil ve merkeze yakınlığı, sosyal aktivıte yoğunluğu ve ulaşım kolaylığı gibi etkenlerle kentin en çok talep gören ilçelerinden. Bu ilginin etkisiyle bölgede kıra bedelleri yüzde 30'un üzerinde yükseldi.

Forbes Türkiye Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181