'Arap turist yatırım için Trabzon'u tercih ediyor!'
Körfez ülkeleriyle geliştirilen ikili ilişkilerin Türkiye'ye olumlu dönüşleri arttı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Arap turist ve yatırımcıların Türkiye ilgisi eksilmeksizin devam ediyor. Arap turistlerin tatil için geldikleri bölgelerden biri de Doğu Karadeniz. Son yıllarda sıklaşan bu ziyaretler beraberinde yatırımı da getirdi. Özellikle gayrimenkul, turizm ve sağlık sektörlerinde varılan işbirlikleri bölge ekonomisine ciddi katkılar yapıyor.

YATIRIMDAN ÇEKİNMİYORLAR
Konuyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Körfez ülkeleri ile turizmin yanı sıra ticaretin de hızla geliştiğini belirtti. Turizm ve ulaşım sektörlerinin yanısıra gayrimenkul yatırımlarının da çoğaldığını dile getiren Hacısalihoğlu, "Körfez sermayesi Trabzon'da yatırım yapmaktan çekinmiyor" diye konuştu.

100 MİLYON DOLARLIK TİCARET HACMİ OLUŞTU
Arapların ilgisi sonucu Doğu Karadeniz'de son birkaç yılda oluşan ticaret hacminin f 00 milyon doları bulduğu bilgisini veren Hacısalihoğlu, "Ülkemizin yatırımlarını artırmak, girişicilerimizin ticaretini geliştirmek için yurtdışı pazarlarını önemsiyoruz. Dubai Körfez ülkelerine açılımda birçok avantaj sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

30 MİLYAR DOLARLIK GELİRİ KORUMALIYIZ
Türkiye'nin son yıllarda dünya turizminden ciddi pay almaya başladığını dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, şunları söyledi: 20f 5 yılında 35 milyona yakın yabancı turistin tercih ettiği ülkemizde yeni turizm potansiyellerinin projelendirilmesi, yatırımcılarla buluşturulması ve sektöre kazandırılması gerekiyor. Yılda 30 milyar dolar döviz girdisinin korunması lazım.

KONUT SATIŞLARI ARTTI
Trabzon Valiliği'nin verdiği bilgilere göre, sadece son iki yılda Körfez ülkelerinden kente gelen bin 8f kişi, bin 271 konut aldı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in ağustos ayı konut istatistiklerine göre de 2016 yılının Ocak-Ağustos ayları döneminde yabancılara 514 konut satışı gerçekleşti. Burada hükümetin geçtiğimiz yıllarda yabancılara konut satış iznini çıkartmış olmasının büyük payı olduğu belirtiliyor.

TÜİK verilerine göre son iki yılda Türkiye'de yabancılara konut satış hızında Trabzon'un birinci sırada yerini aldı. Uzungöl ve Ovit yatırımcı bekliyor Uzungöl ve Ovit Kış Turizmi ve Kayak Merkezi Projesi'nin fizibilite çalışmalarını yaptıklarını belirten Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, projeyle ilgili "Avusturyalı uzmanlar tarafından hazırlanan projede birçok etap var. Her etap içerisinde kayak pistleri, teleferik, konaklama tesisleri, restoranlar ve aktivite parkları gibi yatırıma açık alanlar mevcut. Bu proje Doğu Karadeniz'de hem yaz hem kış turizmini destekleyecek. Bu proje için 180 milyon avroluk bir yatırım lazım. İlgili girişimcilerle görüşmelerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Körfez ülkelerinden Trabzon'a yapılan uçak seferlerinin arttığına işaret eden Hacısalihoğlu, "Trabzon'a 2010'da 30 bin Arap turist geldi. Bu rakam 2013'te 190, 2014'te 240, 2015'te 410 bine yükseldi. Bu yıl ise 500 bini geçmesini bekliyoruz. Bu rakamlarla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz 3 milyon turist" dedi. Trabzon'da, turizm seyahat acente sayısının beş yılda 53'ten 114'e çıktığına dikkat çeken Hacısalihoğlu, yatırımcıların da Arap turistin önemini kavradığını vurgulayarak "Körfez ülkeleri vatandaşlarına yönelik birçok inşaat projesi devam ediyor. Turistlerin konaklama süresi arttı. Bu yıl Trabzon'da 16 otel daha açıldı" şeklinde konuştu.

Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181