Avrupa Yakası'nda kentsel dönüşüm projeleri konut fiyatlarını artırıyor!
İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kentsel dönüşüm projeleri ve ulaşım projeleri sebebiyle konut fiyatları artıyor. En çok rağbet gören ve gayrimenkul fiyatlarının arttığı ilçelerin başında Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar geliyor. Kağıthane'nin son 3 yılda en fazla konut artışı yaşanan ilçe olduğunun altını çizen Endeksa CEO'su Gökhan Öğüt, "İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprü bağlantı yolları arasında yer aldığı için işyerlerine yakın bir bölge konumunda ve son yıllarda tamamlanan tünel bağlantıları ile Taksim'e ulaşım süresi çok kısaldı. 2018'de tamamlanması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattıyla da İstanbul'un pek çok ilçesine ulaşım daha da kolaylaşacak" diye konuştu. Öğüt, "Ulaşım projeleri nedeniyle bölgede konut fiyatlarının yanı sıra konut projelerinin sayısı da artış gösterdi. Endeksa verilerine göre, Kağıthane'de metrekare ortalama konut satış fiyatı 3 bin 650 lira, ortalama kira 1.538 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl olarak belirlendi" dedi.

PROJELER HIZLANDI
Başakşehir'in, konum olarak İstanbul'un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları sebebiyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirten Öğüt, "Ayrıca ilçede Olimpiyat Stadı ve buna komşu dev Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırım projeleri de yer alıyor. Başakşehir'de Otogar-Bağcılar- Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projeler hız kazandı. Tüm bu yatırımlar gelecek dönemde de bölgenin gelişme ivmesini artıracak" şeklinde konuştu. Endeksa.com verilerine göre Başakşehir'de metrekare ortalama konut fiyatı 3 bin 300 lira, kiralar ise 1.525 liradan başlıyor.

GERİ DÖNÜŞÜ 18 YIL
Gökhan Öğüt, Zeytinburnu'nun şu an İstanbul'un konut yatırımı için en gözde bölgelerinden biri olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Bölge aynı zamanda konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan ilçelerinden birisi. Zeytinburnu son dönemde bölgede yapılacak olan ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesi ile oldukça fazla gündemde. Konutların ortalama metrekare fiyatı 4 bin 300 lira, ortalama kira 2 bin 218 lira olarak belirlendi. Konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl. Bölgede yapılacak projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor.

1.343 LİRAYA KİRALIK EV
Beylikdüzü'nün İstanbul'da en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri olduğunu belirten Öğüt, şöyle devam etti: "Beylikdüzü'nde konut fiyat değişiminin en önemli sebepleri konut projelerinin özelliği ve bölgedeki ulaşım projeleri. Bakırköy- Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü- Büyükçekmece metro hattı sayesinde Beylikdüzü bölgesine ulaşım kolaylaşacağı için konut fiyatlarında artış devam edecek. Endeksa verilerine göre Beylikdüzü'nde ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 525 lira, ortalama kira 1.343 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl." Öğüt, Esenyurt'ta ortalama konut metrekare satış fiyatının 2 bin 75 TL, ortalama konut fiyatı 225 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise ortalama 19 yıl olduğunu belirtti.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181