'Bağdat Caddesi'nde taşınma hareketliliği arttı'!
İstanbul'un en lüks yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kira bedelleri karşısında mağazalar alternatif yollara başvurmaya başladı. Hazır tekstil markalarından restoranlara, bankalardan kafelere çok sayıda mağaza ekonomik durgunluğun da etkisiyle ya şubelerini kapattı ya da taşınma yoluna gitti. Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Bağdat Caddesi'ndeki taşınma trendini inceledi.

FİYATLAR AŞAĞIYA GELECEK
Yüksek kiralar sebebiyle Bağdat Caddesi'nde kapanan dükkan sayısının arttığını belirten Keller Williams Cadde'nin gayrimenkul danışmanı Sevilcan Avcı, "Bağdat Caddesi'nde son aylarda mağaza ve bankaların taşınma hareketliliği oldukça fazla. Bir kaç yıl öncesine kıyasla kiralık ve satılık dükkan bulmak daha kolay" dedi.

Bağdat Caddesi üzerinde faaliyet gösteren mağazalar ve özellikle bankaların yüksek kiralar ödemek istemedikleri için taşındığını vurgulayan Avcı şunları söyledi: "Ünlü bir giyim firması 1800 metrekarelik, aylık 230 bin dolar ödediği mağazayı kapattı. Şu an aynı bina için istenen kira ise 180 bin dolar. Bir banka ise Bağdat Caddesi üzerindeki 150 bin lira kira verdiği lokasyondan çıkarak Bağdat Caddesi'nin ara sokağında 50 bin liraya yer kiraladı." Metrekare birim fiyatının caddenin yoğun olduğu bölgeye göre ve dükkan büyüklüğüne değiştiğini ifade eden Avcı, "Örneğin Suadiye'de 1300 metrekarelik ' bir bankanın metrekare fiyatı 65 dolar iken yine Suadiye'de bulunan 500 metrekarelik bir teknoloji mağazasının metrekare fiyatı 100 dolar. Bazı mülk sahipleri kaybetmek istemedikleri mevcut kiracıları için indirime gitme eğilimindeler. Bu durum Bağdat Caddesi'nde dükkan ve mağaza kiralarının daha da aşağıya geleceğini gösteriyor" diye konuştu.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181