Başakşehir konut üreticisini ve alıcısını cezbediyor!
Yapılaşmaya uygun arsa stoğu ve geniş ticaret alanları sebebiyle büyük bir gelişme potansiyeline sahip olan Başakşehir, dev kamu yatırımları ve her geçen gün gelişen ulaşım altyapısıyla konut üreticisini de alıcısını da cezbediyor

İstanbul'un en genç ilçelerinden biri olan Başakşehir, bugün kentin en hızlı ve en planlı gelişen bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Merkezi iş alanlarına uzak olsa da geniş ticaret alanları sebebiyle gelişme potansiyeline sahip olan Başakşehir'de 60 bin metrekarelik Kent Meydanı, 280 bin metrekarelik Şehir Parkı, Fatih Terim Stadyumu, Olimpiyat Stadı ve dev Sağlık Kampusu gibi büyük projeler yer alıyor. İlçede Otogar - Bağalar - Başakşehir - Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projeler hız kazandı. Endeksa.com verilerine göre, Başakşehir'de ortalama konut metrekare fiyatı 3 bin 300 lira, ortalama kira fiyatı ise metrekare basma bin 525 lira seviyesinde. Üçede konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl olarak hesaplanıyor.

Başakşehir'in kent merkezinin, nispeten boş olan ve toplu konut niteliğinde planlanan Kayabaşı mevkiinde oluşacağı düşünülüyor. Yapılan ve yapımı planlanan 65 bin konutla Türkiye'nin en büyük uydu kenti olma yolunda hızla ilerleyen Kayabaşı bölgesi, Başakşehir'in en dikkat çeken yatırım bölgesini oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde ilçenin merkezi olacağı tahmin edilen Kayabaşı, aynı zamanda iki Yenişehir projesinden bilinin de çekirdeğini oluşturuyor. Bu bölgede yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin yaşaması amaçlanıyor.

PROJE YARIŞI
Bu proje kapsamında Kayabaşı'nda prestijli konut alanları ve ticaret aksları gibi fonksiyon alanlarının yer alması tasarlanıyor. Başakşehir'deki boş arsalar, büyük konut projesinin yapılmasına imkan veriyor. İlçede Emlak Konut GYO'nun ve TOKİ'nin ihale ettiği arsalar üzerinde Kuzey Yakası projesinin yanı sıra Tahincioğlu'nun Nidapark Kayaşehir, Makro İnşaat ve Akyapı'nın Seyran Şehir, Cihan İnşaat'in Avrupark, Makro İnşaat'ın Park Mavera projeleri yükseliyor. KİPTAŞ, bölgede Referans Başakşehir Vadi projesiyle bol gösterirken Asaf İş Ortaklığı, Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle 3. İstanbul'u inşa ediyor. Aıtaş ise Avrupa Konutları Başakşehir projesiyle ilçeye adım attı. Fuzul Yapı, Fuzul Olimpia Park ve Vadiyaka Başakşehir'de teslimlere başlarken ilçedeki faaliyetlerine Fuzul Başakcity Boutique ile devam ediyor. İntaya, EYG ve İntes tarafından inşa edilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinde yaşam başladı. İlçede ayrıca Aydur İnşaat'ın Başaktepe Evleri, HYK Yapı'nın Lal Bahçe, Başakkent İnşaat'ın Başakkent Hoşdere projeleri devam ediyor.

6 YENİ RAYLI SİSTEM HATTI GELİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'a yapmayı hedeflediği bin kilometrelik raylı sistem hattından en büyük payı Başakşehir alacak. M3 Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy Metro Hattı ile ilk kez 2013 yılında metro ulaşımına kavuşan Başakşehir'de de İstanbul'un 2023 sonrası hedefleri arasında yer alan 6 yeni raylı sitsem hattı yer alıyor. Bu hatlar şöyle:
• Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı
• Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir 8 Esenyurt TEM Metro Hattı
• Başakşehir - Kayaşehir Olimpiyat Tramvay Hattı
• Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı
• Halkalı - Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı
• 3.Köprü - 3-Havalimanı-Halkalı Demiryolu

Yavuz Karaman / Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181