Bayram tatilinde İzmir'de konut satışları arttı!
Konut kredisi faizlerindeki gerileme ve gayrimenkul sektörüne yönelik tedbirlerin etkisiyle canlanan emlak piyasasındaki satışlar, 9 günlük bayram tatilinde de devam etti, tatilde birçok satış sözleşmesi imzaladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yaptığı açıklamada, konut kredisi faizlerinin yüzde 1 seviyesinin altına inmesiyle bir süredir ertelenen gayrimenkul alımlarının hayata geçmeye başladığını belirtti. Faiz düşüşü sonrası emlak fiyatlarının artacağı beklentisi nedeniyle yatırım ve oturma amaçlı gayrimenkul arayan çok sayıda vatandaşın emlak komisyoncularına başvurduğunu dile getiren Güleroğlu, "Konut talebi olan çok sayıda vatandaş, bayram tatilini fırsat bildi. Özellikle 9 günlük tatilin başladığı hafta sonu ile bayram sonrası emlak dükkanlarında yoğunluk yaşandı.

İzmir'de birçok emlak komisyoncusu bayram tatilinde de çalışmaya devam etti. Çok sayıda satış sözleşmesi imzalandı. Bayram tatili sonrası bu sözleşmelerin tapu devri gerçekleştiriliyor." şeklinde konuştu. TÜİK rakamlarına göre İzmir'de aylık konut satış rakamları 6 bin 200 - 6 bin 500 adet seviyesinde olduğunu, bunun geçmişte faizlerin düşük seyrettiği dönemlerde 12 bine kadar çıktı ğını gözlemlediklerini aktaran Güleroğlu, "Konut kredisi faizlerinin düşmeye devam edeceği yönünde bir beklenti var. Bu gerçekleşirse 12 bin seviyesini rahatlıkla yakalarız." dedi.

KDV ORANLARININ İNDİRİLMESİ SEKTÖRE OLUMLU YANSIDI
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise konut kredisi faizlerindeki gerileme ve son olarak 150 metrekareyi aşan konutlar için uygulanan KDV oranlarının indirilmesinin sektöre olumlu yansıdığını ifade etti. KDV oranlarındaki gerilemeyle özellikle müteahhit firmaların elindeki konut stoklarının eriyeceğini, bunun yeni projeleri gündeme getireceğini ifade eden Nasır, yüzde 8'lik KDV oranının kalıcı hale getirilmesi ve çimento, demir gibi inşaat malzemelerinde de verginin yüzde 8'e çekilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Bizim Anadolu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181