Beyoğlu'nun yatırım değeri raporu yayınlandı!
GYODER’in ‘Beyoğlu’nun Yatırım Değeri’ başlıklı raporuna göre, İstanbul’un en merkezi ve popüler ilçesinde devam eden 11 projede 5 binden fazla markalı konut yer alıyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, Beyoğlu konut piyasasında ciddi bir hareketlenme bekleniyor
 
İstanbul'un en önemli ticaret, eğlence ve kültür merkezi olan Beyoğlu'nda yaşamak birçok İstanbullu'nun hayallerini süslüyor. Ama tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu ilçenin büyük bölümü kentsel sit alanı ilan edildiği için bölgede sınırlı konut üretimi yapılabiliyor. Bu da özellikle Beyoğlu'nun merkezi bölgelerinde hem satılık konut bulmayı zorlaştırıyor hem de fiyatları tırmandırıyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) Makro Gayrimenkul Değerleme desteğiyle hazırladığı 'Beyoğlu'nun Yatırım Değeri' başlıklı rapora göre, Beyoğlu'nda son bir yılda yüzde 0.11 artış gösteren konut fiyatları metrekare başına ortalama 4 bin 414 liraya kadar ulaştı. İlçenin merkezi noktalarında konut fiyatlarının astronomik seviyelere çıktığı görülüyor.

TEK YOL DÖNÜŞÜM
Arsa arzının hemen hiç olmadığı bölgede, yeni gayrimenkul geliştirmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğu ifade edilen rapora göre, Beyoğlu'nda yapımı devam eden 11 projede 5 binden fazla markalı konut yeni sahipleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Beyoğlu'nun yeni markalı konutlarının büyük kısmı, iki dev kentsel dönüşüm projesinde yer alıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul'ün Piyale Paşa İstanbul projesinde 950 konut bulunurken, Çalık ve Gap İnşaat Taksim 360'da 659 konut inşa ediyor. Bölgede iki projesi bulunan Nef ise Novu Sütlüce'de 245, Nef Satlace'de 397 konut yapıyor. By Oktay İnşaat'ın Taksim Hacıhüsrev projesinde 587, Esta Costruction'ın Esta Beyoğlu projesinde 245, Yıldırım Yapı Grubu'nun Kuleli Evleri Piri Paşa projesinde ise 245 konut yer alıyor. Ege Yapı, 950 konutla Beyoğlu'na imza atmaya hazırlanıyor. Ofton İnşaat'ın Elysium Soul Beyoğlu projesinde 221, Yeşil GYO'nun Elexia Dolapdere projesinde ise 629 konut inşa ediliyor. Ayse Yapı da bugünlerde Vogue Dolapdere projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Tamamlandığında Beyoğlu'nun konut piyasasını ciddi şekilde hareketlendirmesi beklenen konut projelerinde, 1+0'dan 4+1'e, stüdyodan penthousea, dubleksten home ofise ve rezidansa değişik seçeneklerde evler bulunuyor.

SATIŞLAR ARTACAK
GYODER'in Beyoğlu'nun Yatırım Değeri başlıklı raporuna göre, Beyoğlu'nda 2015 yılında 2 bin 260 olarak gerçekleşen konut satış sayısı 2016 yılında bin 939'a düştü. 2017 yılının ilk 9 ayında ise bu rakam bin 277 oldu. Yılın ortalaması göz önünde bulundurulduğunda konut satış sayısının, yıl sonunda geçen yıla oranla yüzde 14 azalarak bin 700 adet civarında olması bekleniyor. Raporda "Şimdilik konut satış rakamları gerilese de önümüzdeki dönemde birçok projenin tamamlanması ile bu rakamların çok üzerine çıkılacağı tahmin edilmektedir" deniliyor.

BAMBAŞKA BİR İMAJA BÜRÜNECEK
Beyoğlu'nda markalı projelerin yanı sıra pek çok mahallede 4-5 bağımsız bölüm sayısından başlayarak 15- 20 daireye ulaşan çok sayıda kentsel dönüşüm projesinin yükseldiği de GYODER'in raporunda belirtiliyor. Piyalepaşa ve Dolapdere bölgelerindeki markalı projelerin sayısının hızla arttığına dikkat çekilen raporda, "İnşaatı devam eden projelerin tamamlanmasıyla bölgenin bambaşka bir imaja bürüneceği ve projelerde yüksek oranlarda fiyat artışı olacağı öngörülmektedir" ifadelerine yer veriliyor.

Yavuz KARAMAN / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181