Boğaziçi'ne yeni rakip Zeytinburnu-Ataköy hattı oluyor!
İstanbul'un en değerli binaları olan yalıların mekânı Boğaziçi'ne yeni rakip Zeytinburnu-Ataköy hattı oluyor. Bir dönem fabrikaların ve deri imalathanelerinin olduğu bu iki semt şimdi lüks konutların, denize nazır projelerin merkezi haline geldi. Projeler, merkezi konumu ve ulaşımının da kolay olması nedeniyle hem alıcı hem de yatırımcıları bölgeye çekiyor. 4 yıl önceki metrekare fiyatlarının 2 bin lira seviyelerinde seyrettiği Zeytinburnu Ataköy hattında fiyatlar şimdi ortalama 13-15 bin liraya kadar çıkmış durumda. Bunun en önemli etkenleri ise Avrasya Tüneli, Marmaray ile havalimanına yakın olması olarak gösteriliyor. Buna bir de yeni lüks konut projelerinin arka arkaya yapılması eklendiğinde prim miktarının daha da artacağı belirtiliyor. Ataköy-Zeytinburnu Sahil Yolu hattı birçok projeye ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un en güzel deniz manzaralarından birine sahip olan bölgede yıllardır atıl kalan araziler üzerinde bugün konuttan otele bir dizi farklı lüks proje yükseliyor. Özellikle bir zamanlar deri sektörünün merkezi olan, Zeytinburnu Sahili'nde hayata geçirilen projelerin metrekare satış fiyatı 10 ila 30 bin TL arasında değişiyor. Geçmişte tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren fabrika arazilerinin, sanayi sitelerinin ve nakliye ambarlarının merkezi olan Zeytinburnu, şimdilerde artık gayrimenkulün merkezi olmaya aday.

HEDEF ÜST GELİR GRUBU
Zeytinburnu-Ataköy sahil hattıyla ilgili yapılan analizlerde, müşteri potansiyeli bakımından ulusal ve uluslararası geniş bir alıcı kitlesine hitap etmesi en önemli madde olarak gösteriliyor. Yapılan analizlerde bölgenin diğer avantajları ise şöyle sıralanıyor: Bölge kullanıcıların barınma, okul, hastane, alışveriş, konaklama, eğlence, marina gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri donatılara sahip. Atatürk Havaalanı'na yakın konumda bulunuyor. Üst sınıf gelir grubuna hitap ediyor. Bölgedeki projelerin önemli kısmı denize sıfır konumda bulunuyor. Bu da panoramik deniz manzarası sağlıyor. D-100 Karayolu gibi ana arterlere kolay ulaşım sağlanıyor. Rezidans, marina, AVM gibi projeler sayesinde bölgenin yabancı yatırımcılar tarafından da tercih edilmesi gelecek açısından prim yapma oranını artırıyor. Şehrin tüm ulaşım akslarının çakıştığı bir bölge olması, sekiz şeritli yeni sahil yolu gibi avantajlar Ataköy-Zeytinburnu hattının prim şampiyonluğunu devam ettireceğini gösteriyor.

BÖLGEDEKİ FİYATLAR YARI YARIYA UCUZ
Zeytinburnu ve Ataköy, ağırlıkla sahil bandında yükselen markalı konut projeleriyle önemli bir dönüşüm geçiriyor. Avrasya Tüneli, ilçenin değerini etkileyecek en büyük yatırım olarak dikkat çekerken, mevcut ve planlanan raylı sistemlerle birlikte ilçenin 5 yıl içinde değerini yüzde 112 artırması öngörülüyor. Yani şu anda ortalama 3 bin 400 lira olan metrekare fiyatları 7 bin 200'e kadar yükselecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçedeki işyerlerinin taşınacağını belirterek, "Komşumuz Bakırköy'e göre ilçemizde konut fiyatları yarı yarıya ucuz. Yeni Zeytinburnu'nun inşasıyla aradaki fark kapanacak" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181