Bomonti gayrimenkulde beyaz yakalının tercihi oluyor!
Yükseklik avantajı ile Haliç ve Boğaz manzarasına sahip projelerin yükseldiği Bomonti üst gelir grubuna hitap ediyor ve zaman içerisinde, İstanbul'un önemli ve elit lokasyonlarından biri olması bekleniyor.

Son 15 yılda istanbul'da hayata geçirilen alt yapı projeleri ve kentin çehresinde inşa edilen yaşam alanlarıyla birlikte hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında birçok yeni merkez oluştu. Kentin kalbi olarak görülen Taksim, Şişli vb. bölgeler yapı stokunun eski olması nedeniyle gözden düştü. Konumu ve ulaşım akslarıyla dikkat çeken ancak çarpık yapılaşma nedeniyle yıldızı sönük kalan bölgeler, kentsel dönüşümle cazibesini yeniden kazanmaya başladı. Bu bölgelerin başında ise Beyoğlu'nda Piyalepaşa, Şişli'de ise Bomonti geliyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren fabrikaların yer aldığı bir bölge olan Bomonti, özellikle 50'li yıllardan sonra, köyden kente göçün hızlanmasıyla, fabrikada çalışan kişilerin de barındığı bir bölge niteliğe kazandı. Bu nitelik ile birlikte, niteliksiz ve güvensiz yapı stoku hızla arttı ve bölge, plansız büyüyen bir çehreye büründü. Sonraki yıllarda planlı bir alan haline gelmesi için çalışılmışsa da öncesinde yapılan plansız yapılaşma Bomonti'nin kısıtlı gelişimde kalmasında rol oynadı. İstanbul'un hızlı gelişimi içerisinde öncelerde kent dışı gibi görünen Bomonti, hızlı gelişim sonrasında kentin merkezlerinden biri haline geldi. Fabrikaların şehir dışına taşınmaları ve ticari aksın yoğunlaşması ile bölge tekrardan hızlı bir değişime girdi.

LÜKS PROJELER ÇOĞALIYOR
2000'li yılların başında ulaşım akslarının bölgeden geçmesi, Dolmabahçe-Bomonti ve Piyalepaşa-Kağıthane tünellerinin başlangıç noktasının inşa edilmesi, Bomonti'nin yeniden merkez olmasının yolunu açtı. Levent-Maslak hattında yer alan ofis binalanndaki dolulukların üst seviyelere ulaşması ve fiyatların artması nedeni ile Kağıthane gibi Bomonti de merkezi iş aksının bir parçası haline geldi. Milyonlarca insanın geçiş noktası Mecidiyeköy'e yakınlığı, Çağlayan Adliyesi, birinci çevreyolu ve TEM yoluna kolay ulaşım gibi nedenlerden dolayı, Bomonti yeni ofis ve lüks konut projelerinin mekanı oldu. Bomonti bölgesindeki fabrika alanlarından kentsel dönüşüme geçen arazilerin alansal büyüklükleri, hisseli tapuların az olması, bölgenin kentsel gelişime açılması ile yeni ulaşım aksları oluşması ve ana merkezlere yakın olması bugünkü Bomonti'nin yapı taşlarını oluşturdu. Bomonti'ye adını veren Bomonti Bira Fabrikası'nın konumlandığı arsanın bir bölümünün kültür-sanat merkezi olarak kullanılması da bölgenin cazibesini artıyor.

Son 5-6 yıldır inşaat şirketleri, bölgede ya arsa alarak ya da kat karşılığı markalı projeler geliştiriyor. Bomonti'de A+ ve A sosyo ekonomik grubunu hedefleyen projeler özellikle Maslak ve Levent'teki iş merkezlerinde çalışan ve üst gelir grubuna mensup aileler tarafından tercih ediliyor. Bölgede rezidanslarm sayısı son yıllarda hızla artarken, projelerin tamamında sosyal tesis, havuz, fitness center bulunuyor.

Bölgenin markalı projeleri
Nidapark Bomonti - Tahincioğlu
Queen Central Park - Sinpaş GYO
Kuleli Evleri - Yıldırım Yapı 
The House Residence.. - Yen/gün fnş.
Elysium Art Şişli - Ofton İnşaat 
Keten Bomonti - Keten Grup 
Modern Palas - Extensa
Now Bomonti - Novı Gayrimenkul
Bomonti Palms Studios - Öger inş.
Tovver - Fer Yapı 
Anthill - Ant Yapı 

Metrekaresi 40 bin lirayı gördü
Bomonti'de markalı konut piyasası aktif olarak 1999 yılında başlarken o tarihten bu yana 60'a yakın firma bölgede rekabet halinde. Markalı konut projelerine bakıldığında metrekare fiyatlarının 7 bin lira ile 40 bin lira arasında değiştiği görülüyor. En yüksek fiyatlara sahip projeler gerek lokasyon gerek ulaşım ve manzara gibi faktörlerle birlikte ultra lüks hizmetler sunmasıyla öne çıkıyor. Bölgedeki mevcut projelerin konumları, sunulan hizmetleri ve birim fiyatları göz önünde bulundurulduğunda üst seviye gelir grubuna hitap ederken, ana arterlere ve köprülere yakınlık nedeniyle yoğunlaşan yatırımların hız kazanması bekleniyor.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181