Bu ilçelerde yeni konut projeleri Kanal İstanbul manzaralı olacak!
Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Kanal İstanbul, gayrimenkulu hareketlendirdi. Bu bölgelerde inşa edilen çok sayıda markalı konut projesi bulunuyor. Projelerin birçoğunda pencereler artık kanala açılacak. Uzmanlar Kanal manzaralı evlerin prim potansiyelinin artacağını belirtiyor

YENİ KONUTTA BAŞAKŞEHİR
Bu bölgelerde proje yapan firmalara bakıldığında yeni konutun konut projelerinin metrekare fiyatları 6 bin lira sınırını aşmış en çok inşa edildiği bölge Başakşehir olarak dikkat çekiyor. Başakşehir'de nüfus 400 bini geçiyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ilçenin nüfusunun 1 milyonu aşması bekleniyor. Kanal istanbul'un yanısıra, üçüncü köprü bağlantı yollarının Kayaşehir'den geçmesi de bölgeyi cazip kılıyor. Bölgedeki lüks durumda. Kanal istanbul sınırları içeriinde yer alan Avcılar'da da yeni projeler yüksel meye başladı. Ispartakule bölgesi yeni konut projelerinde öne çıkıyor. Küçükçekmece kentsel dönüşüm projelerini bünyesinde barındırıyor. Yeni konut inşaatlarının en az olduğu ilçe ise Arnavutköy olarak gözleniyor.

Evlerin penceresi kanala açılacak
İstanbul'a yepyeni bir yüz kazandıracak olan Kanal İstanbul, Kanal etrafında yükselen projelerde de yüzleri güldürdü. Kanalin geçeceği Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'de Kanal'a yakın lokasyonda yükselen birçok markalı konut projesinde yeni dönemde evlerin pencereleri kanal manzarasına açılacak. Uzmanlar Kanal manzarasına hakim olacak projelerde evlerin prim potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. 4 bölgede ortalama metrekare fiyatı 3 bin 500 lira seviyesinde bulunuyor. Kanala yakın yerlerde yeni yapılacak projelerde bu rakamın ortalamada 5 bin liraya çıkması bekleniyor.

ÜST GELİR GRUBU
Bu bölgelerde proje yapan firmalara bakıldığında birçok markalı konut projesinin söz konusu bölgelerde kendi markalarıyla proje gerçekleştirdiği görülüyor. Bu şirketler Sur Yapı, Tahincioğlu, Cihan İnşaat. İZKA, Artaş ve Babacan Yapı olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar, markalı konut projelerinden bugüne kadar daha çok orta ve orta üstü gelir grubu kişilerin ev satın aldığını belirtiyor. TOKİ kanalıyla dar gelir grubuna da konutlar yapıldığı gözleniyor. Uzmanlar, bundan sonraki dönemde ise A grubu olarak nitelendirilen üst gelir grubunun bölgeye ilgisinin artacağını söyledi.

ARAZİDE FIRSAT KOLLANIYOR 
Emlak Konut ve TOKİ'nin söz konusu bölgelerde arazileri bulunuyor. Daha önce de gerek Emlak Konut, gerekse TOKİ'nin düzenlediği arazi ihalelerine katılıp ihaleyi kazanan ve halen inşaatı devam eden çok sayıda proje yer alıyor. Uzmanlar, yeni gayrimenkul projeleri için de birçok şirketin arsa arayışı içinde olduğunu belirtiyor. Yeni ihaleye çıkacak olan arazilere de ilginin yoğun olacağı aktarılıyor.

Emine Açar / Yeni Şafak Emlak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181