Bu projeler Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarını arttırıyor!
Otoyol, köprü ve demirağlarla örülen Ege Bölgesi, Türkiye'nin altın gerdanlığı haline dönüşüyor. Dev yatırımlar tamamlandığında özellikle Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın; Türk ekonomisinde üretim ve lojistiğin merkezi olacak.

EKONOMİNİN KALDIRACI OLACAK
İzmir-İstanbul Otoyolu hızla ilerliyor, Orhangazi Köprüsü'nden sonra biten bölümler de hizmete açılıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli 2017'nin 18 Mart'ında atılacak. Planlanan Balıkesir-Çanakkale-Tekirdağ Otoyolu, Balıkesir'de İzmir-İstanbul Otoyolu'yla birleşerek Kuzey Ege'de 'altın gerdanlık' tamamlanmış olacak. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi, Ankaraİzmir ve Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu'nun da devreye girmesiyle ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Bu projelere Çandarlı, Çanakkale ve Bandırma'ya yapılacak dev limanlar da eklenecek, Ege Bölgesi, Türkiye'nin yeni yatırım, üretim, lojistik ve istihdam merkezi olacak.

YATIRIM VE İNSAN GÜCÜ GELECEK
Türk ekonomisine yeni bir ivme kazandıracak 'altın gerdanlık', üretimde siparişlerin teslimat saatinin bile önemli olduğu dünyada, zaman ve rekabet açısından büyük avantaj sağlayacak. Ege'nin 'beşibiryerde'si diye tabir edilen Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın'da üretilen mallar, 1915 Köprüsü üzerinden çok kısa sürede Avrupa'ya, otoyollardan limanlara ulaşacak. Ege'nin bu büyük avantajı yeni yatırımları da beraberinde getirecek. Yetişmiş insan gücü, üretim altyapısı, kolay ulaşım ve nakliyesi ile Ege, Cumhuriyet'in 100. yılında ekonominin en önemli oyuncusu olacak. Ege'de yeni bir dönem başlayacak, konan ekonomik hedeflere ulaşılacak.

GELECEĞİ GÖRENLER ATAKTA
Ege Bölgesi'nin Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını şimdiden gören yatırımcılar konum almaya başladı bile. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından dillendirilen 'Serbest Bölgeler Şehri izmir' hedefi, organize sanayilerde hareketlenmeye neden olurken yabancı yatırımcılar da giderek artan bir ilgiyle Ege Bölgesi'ne yöneliyor. Bunun en önemli göstergelerinden biri de inşaat sektöründeki hareketlilik olarak göze çarpıyor. Eylül ayında Türkiye'deki konut satışları bir önceki aya göre yüzde 5.1 oranında düşerken, Avrupa'nın en modern gökdelenlerinin yükseldiği İzmir'deki konut satışları yüzde 5.6 oranında artış gösterdi.

Posta Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181